Șofer kamikaze pe A1. Face depășire în triplare, pe banda de urgență. Poliția i-a luat permisul auto pe 90 zile VIDEO

0
Publicat:

Un șofer a fost surprins, de camera de bord a unui alt participant la trafic, încălcând legislația rutieră în timp ce circula pe Autostrada A1 Deva – Sibiu. Imaginile au devenit virale.

Incidentul în trafic s-a petrecut la ieșirea din Cisnădie (Sibiu), potrivit internauților care au recunoscut zona. În imaginile video se observă două mașini care circulă în paralel pe cele două benzi ale unuia dintre sensurile de mers, când un alt autoturism apare în cadru, face triplare, iar apoi le depășește... pe banda de urgență.

Filmarea a fost postată pe un grup dedicat unei rețele de socializare Info Trafic Jud. Sibiu, devenind rapid virală.

Poliția Sibiu a anunțat tot pe Facebook că au fost luate măsuri împotriva șoferului teribilist.  

Șoferul a fost amendat și a rămas și fără permis

„Au apărut zilele trecute pe rețele de socializare imagini cu un autoturism al cărui șofer circula pe banda de urgență, pe A1. Polițiștii Biroului Autostrăzi l-au identificat pe conducătorul auto - un bărbat în vârsta de 24 de ani, din Covasna -, iar pentru abaterea constatată i-au aplicat o amendă în valoare de 1.305 lei și i-au suspendat exercitarea dreptului de a conduce pe o perioadă de 90 de zile”, au precizat reprezentanții Poliției Județene Sibiu.

Nu este primul incident în care banda de urgență este transformată în bandă de viteză în Sibiu, la fel ca în alte zone din țară. 

„Se aplică sancțiuni pe baza imaginilor video sau nu”

Internauții care au comentat la această postare au remarcat că incidentul nu este singular, iar Poliția nu reacționează de fiecare dată așa cum ar trebui: „Vinerea trecută tot așa circulau pe banda de urgență, și culmea, mașina poliției era și ea prezentă acolo, dar nu s-a luat nici o măsură asupra celor care conduceau pe acea bandă”.

Comentatorii s-au arătat nedumeriți că au fost luate în considerare imaginile camerei de bord.

„Poliția Sibiu, cum este până la urmă? Se aplică sancțiuni pe baza imaginilor video sau nu? Conform legii, contravențiile trebuie constatate de către polițist...

Pe lângă lege, mulți polițiști ne spun în online că nu se pot aplica sancțiuni pe baza imaginilor video (ale participanților la trafic – n.red.)...

Deci, dacă poliția vrea, le poate aplica? Sau le poate aplica doar dacă se autosesizează?...

De când le luați în considerare, până ieri nu erau considerate probe în instanță...

Sunt sau nu considerate probe filmările făcute cu telefonul sau camere de bord neomologate? Dacă e așa este super, or să rămână fără permis mulți maimuțoi. A cam venit timpul să mai respectăm și noi legea”, întreabă oamenii.

Câțiva au găsit și o posibilă explicație: „Probabil au luat imagini de pe camerele de supraveghere de pe autostradă, care sunt perfecte legale”.

Sibiu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite