Sibiu: Trimişi în judecată pentru înşelăciuni de peste un milion de euro
0Zeci de persoane înşelate şi un prejudiciu de peste un milion de euro. Sunt faptele a şase persoane, trimise în judecată de procurorii anticorupţie.
CITIŢI ŞI:
VIDEO - Trei bărbaţi săltaţi la descinderile DIICOT din Sibiu
Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba au trimis în judecată pe Constantin Răcean şi Petru Duca, Abdulbaki Tuncdemir, Ion Gorun, Marian Dinu şi Mihai Iosif, toţi arestaţi preventiv. Faptele de care sunt aceştia acuzaţi sunt de înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, complicitate la înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave în forma participaţiei improprii, tăinuire şi constituirea unui grup infracţional nestructurat, uz de fals sau fals material în înscrisuri oficiale, în formă continuată.
Alături de ei, trimis în judecată, dar în stare de libertate şi Florian Traian Cîrstea, administrator al societăţilor comerciale SC Automobile Bs Srl Sibiu şi SC Vesentum Import Export SRL Sibiu. Acuzaţiile care i se aduc acestuia sunt de înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave, tăinuire şi constituirea unui grup infracţional nestructurat.
Conform unui comunicat de presă remis de Direcţia Anticorupţie - Serviciul Teritorial Alba, procurorii au stabilit că, în 2008 şi prima parte din 2009, Constantin Răcean şi Petru Duca s-au asociat cu Florian Traian Cîrstea, induceau în eroare diverse persoane care cumpărau de la ei autovehicule cu o provenienţă ilegală, sau chiar firme de leasing care finanţau obţinerea, de către cei trei, a unor autovehicule de transport marfă sau utilaje. Ulterior, conform rechizitoriului întocmit de procurori, aceste autovehiculele şi utilajele erau vândute în străinătate de unde nu mai puteau fi identificate şi recuperate sau înstrăinate. „ Inculpaţii Gorun Ioan şi Tuncdemir Abdulbaki intermediau vânzarea succesivă a autovehiculelor, iar inculpaţii Iosif Mihai şi Dinu Marian întocmeau în fals documentele de identitate ale autovehiculelor, facturile provenind de la firma de leasing necesare transferului de proprietate pentru închiderea leasingului şi certificatele de autenticitate emise de Registrul Auto Român", susţin procurorii DNA.
Cei şase inculpaţi se pare că ar fii înmatriculat cu acte false un autovehicul Iveco Stralis furat din Slovacia, deşi cunoşteau provenienţa ilegală a acestuia, iar ulterior l-au vândut în mod repetat prin mai multe firme interpuse, cu scopul ştergerii urmelor.
Dosarul va fi judecat de Tribunalul Sibiu.
Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe sibiu@adevarul.ro!
Click pe imaginea de mai jos pentru ultimele noutăţi de la
Sibiu:
