Prima Gală de Balet din acest an, la Sibiu. 12 spectacole, programate până la sfârşitul stagiunii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
balet

Teatrul de Balet Sibiu prezintă miercuri, 5 februarie 2014, de la ora 19:00, la Casa de Cultură a Sindicatelor Sibiu, prima Gală de Balet din acest an, spectacol ce reuneşte în program momente din cele mai îndrăgite spectacole din repertoriul internaţional precum: Flăcările Parisului, Faust, Giselle, Corsarul, Spartacus.

Alături de aceste momente, în cadrul galei vor fi prezentate şi momente de dans contemporan. Gala de Balet are o durată de 80 de minute, iar biletele pot fi cumpărate de la Casa de Cultură a Municipului Sibiu, Parcul Tineretului, nr. 1 (fostul Teatru de Vară), costul unui bilet fiind de zece lei. Elevii, studentii şi pensionarii beneficiază de 50% reducere. 

Până în luna iulie, când se va încheia stagiunea 2013 – 2014, Teatrul de Balet Sibiu pregăteşte alte patru spectacole în premieră. Este vorba despre premiera spectacolului de dans contemporan Missa Prophana, pentru care repetiţiile vor începe în luna februarie sub îndrumarea coregrafului Sergiu Anghel, premiera urmând a avea loc în data de 12 martie 2014. Al doilea spectacol de dans contemporan din acest an va avea premiera la sfârşitul lunii mai, coregrafia fiind semnată de patru dintre balerinii Teatrului de Balet Sibiu, respectiv Adela Crăciun, Russell Hewey, Joshua Beaver şi Keston Meyer. La jumătatea lunii aprilie va fi prezentată premiera baletului clasic Corsarul, pentru a cărei coregrafie va reveni la Sibiu Andrei Litvinov, coregraful rus care a realizat şi spectacolul Frumoasa din Pădurea Adormită. Stagiunea va fi încheiată de tradiţionalul spectacol de balet în aer liber din Piaţa Mare, care în acest an va avea loc în data de 11 iulie 2014. 

Douăsprezece reprezentaţii de balet până la finele stagiunii

Alături de spectacolele în premieră din programul stagiunii, vor fi reluate şi spectacolele din repertoriul teatrului precum Coppelia, Capriciul Spaniol şi Şeherezada, programul teatrului până în luna iulie fiind următorul: 

Gală de Balet – 5 februarie 2014

Missa Prophana (premieră)  - 12 şi 13 martie 2014 

Coppelia – 26 februarie 2014

Capriciul Spaniol şi Seherezada – 26 martie 2014 

Corsarul (premieră) – 16 şi 17 aprilie 2014 cu reluare în data de 30 aprilie 2014 

Spectacol de dans contemporan (premieră) – 28 şi 29 mai 2014 

Gală de Balet – 2 iulie 2014 

Spectacol de balet in aer liber – 11 iulie 2014 

Concursul Internaţional de Dans Clasic şi Contemporan, etapă în cadrul World Ballet Competition USA, eveniment organizat de Teatrul de Balet Sibiu, va avea loc în acest an în perioada 20 – 23 martie 2014, fiind urmat în data de 24 martie 2014 de o Gală de Balet în cadrul căreia vor dansa câştigătorii competiţiei. 

Vă mai recomandăm: 

Udatul Ionilor de la Tălmăcel, tradiţie unică în România

Ionii şi Ioanele din localitatea sibiană Tălmăcel au fost luaţi pe sus şi udaţi în apa rece ca gheaţa a râului din localitate. Obiceiul are mai bine de 100 de ani şi este unic în ţară.

VIDEO A apărut videoclipul filmat la Sibiu de starul indian Salman Khan. Imagini superbe din centrul vechi al Sibiului si din muzeul Astra

Videoclipul care promovează coloana sonoră a peliculei Jay Ho este filmat aproape în întregime la Sibiu, unde starul indian şi echipa sa au fost timp de câteva zile, în luna noiembrie a acestui an.

FOTO VIDEO Alexandra Stan, revenire spectaculoasă pe scenă după ce a fost bătută de fostul impresar

La primul concert susţinut după ce a fost lovită de fostul ei impresar, artista a făcut un show desăvârşit, acompaniată de zeci de dansatori.

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite