Luna octombrie, bogată în evenimente culturale la Sibiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astra Film Fest, Sibiu Magic Week-end sau Festivalul Jazz and More sunt doar câteva dintre evenimentele mari programate în cursul lunii octombrie, la Sibiu.

Broşura care conţine evenimentele culturale şi sportive ale acestei luni este disponibilă în Centrele de Informare Turistică. 

În domeniul muzical oferta lunii octombrie include Festivalul Jazz&More, care se va desfăşura în perioada 4-6 octombrie şi un proiect inedit, cu şi despre muzica electronică şi cultura digitală: DE.KOLECTI.F, un spectacol care va avea loc la Hala Balanţa în 12 octombrie. La acestea  adăugăm Festivalul Internaţional al Artei Lirice care continuă până în data de 13 octombrie.

Teatrul este reprezentat şi luna aceasta foarte bine. În zilele de 11, 12 octombrie Teatrul Radu Stanca pune în scenă piesa” Faust” în Hala Balanţa, iar Teatrul Gong oferă în data de 30 octombrie spectacolul Cipollino, o comedie care se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între trei şi zece ani. Teatrul de Balet Sibiu va prezenta în 9 octombrie, la Casa de Cultură a Sindicatelor, spectacolul Cenuşa Timpului, o colaborare inedită între teatrul de balet sibian şi legendara formaţie de rock Riff.

Filmul documentar şi antropologic va fi prezentat în cadrul celei de-a XX-a ediţii a Festivalului Astra Film care va avea loc în perioada 14-20 octombrie la Sibiu.

Gastronomia continuă să fie prezentă în Piaţa Mare prin Festivalul”De Bun Gust” care va avea loc în perioada 4-6 octombrie în Piaţa Mare. Pe lângă bucătăria românească, felurile de mâncare chinezeşti, thailandeze, italiene sau turceşti îi vor tenta cu siguranţă pe cei care vizitează standurile.

După prezentări de modă şi concursuri de miss, şi în octombrie publicul sibian va avea ocazia să admire creaţiile de modă ale unor tineri designeri în cadrul Festivalului Studenţesc de Modă şi Design Vestimentar „Be Creative” care va avea loc în perioada 18-20 octombrie.

Magia este tema evenimentului Sibiu Magic Weekend, care va avea loc în 18 octombrie. 

La sfârşitul lunii octombrie, în data de 29 şi 30, Universitatea “Lucian Blaga” organizează Sibiu Education Festival, o sărbătoare dedicată mediul educaţional şi academic.

Vă mai recomandăm: 

Regal al filmelor din toate colţurile lumii, la Astra Film Fest  2013

Evenimentele culturale ale Sibiului, direct pe smart-phone-uri. Aplicaţia va afişa în viitor şi locurile de parcare din oraş

SibiuPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite