ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 Candidatul Klaus Iohannis a votat la Sibiu, de ziua soţiei sale, Carmen

0
0

Klaus Iohannis, candidatul ACL la alegerile prezidenţiale 2014, a votat duminică dimineaţă, la ora 9.30, la Şcoala Numărul 4 din Sibiu, de pe strada Spartacus. Cunoscut pentru punctualitate, Iohannis a ajuns la ot la ora anunţată, venind la urne de mână cu soţia sa, Carmen.

ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014

Candidatul ACL la funcţia de preşedinte al României, Klaus Iohannis, a votat duminică, 2 noiembrie, la ora 9.30, la Şcoala Numărul 4 din Sibiu. Acesta a fost însoţit de soţia sa, Carmen. De altfel, ziua primului tur de scrutin pentru alegerile prezidenţiale 2014 mai are o însemnătate pentru Iohannis: astăzi este ziua de naştere a soţiei sale, Carmen. 

Iohannis a declarat, la ieşirea din secţia de votare, că este o zi ”foarte specială” pentru el şi că speră că românii se vor mobiliza la vot. ”Prezenţa la vot în secţia mea de votare este foarte bună, sunt foarte optimist. Am primit şi telefoane şi sms-uri şi emailuri, toate cu gânduri bune, şi acelaşi gând bun îl transmit tuturor românilor. Am votat pentru România lucrului bine făcut, pentru o Românie normală. Emoţii am în continuare, până când se termină ultima rundă de vot”, a spus Iohannis, după ce a ieşit de la urne, în primul tur de scurtin al ALEGERILOR PREZIDENŢIALE 2014.

Întrebat de ce a ales să voteze acasă, acesta a replicat: ”Cred că aşa este normal şi aşa este bine, aşa cum am ales ca ultima întâlnire electorală să fie la Sibiu am ales să votez acasă după care, sigur, voi merge la Bucureşti”. 

Tot la ieşirea din secţia de votare, o admiratoare a aştepta-o pe Carmen Iohannis cu un buchet de flori, după care i-a urcat lui Iohannis ”Domnule preşedinte, să vă trăiască doamna” şi i-a cerut un autograf pe volumul spu autobiografic, ”Pas cu pas”. Soţia liderului PNL a spus că pentru ea este ”o zi foarte specială”, că este emoţionată că a votat chiar în această dată şi că a primit cadou, de la soţul ei, flori. 

Alegeri prezidenţiale 2014. Klaus Iohannis a votat la Sibiu, de ziua soţiei sale, Carmen

Vă mai recomandăm: 

EXCLUSIV Misterul celor şase case ale lui Klaus Iohannis. Unde sunt şi cât valorează casele candidatului ACL la prezidenţiale

Unul dintre cele mai fierbinţi subiecte ale campaniei electorale pentru alegerile prezidenţiale 2014 sunt cele şase imobile deţinute de Klaus Iohannis şi de soţia sa în municipiul Sibiu. Controversele au fost cu atât mai mari cu cât candidatul ACL la Preşedinţie a fost foarte rezervat în privinţa acestui subiect. Pentru a face lumină în acest caz, jurnaliştii „Adevărul“ au mers pe urmele imobilelor primarului din Sibiu.

FOTO Cum se votează în satul „roşu” al singurului primar traseist din judeţul Sibiu: „Nu ştiu cine e preşedinte, pun ştampila pe floare, aşa am înţeles”

Mai sunt doar câteva zile până la alegeri prezidenţiale 2014 aşa că e agitaţie mare şi la Hoghilag, singura comună din judeţul Sibiu unde un ales a schimbat partidul pe ordonanţa Dragnea. PSD-ul este şi singurul care a împărţit câte ceva prin zonă, bluze roşii, şepci, pixuri sau chibrituri, spre dezamăgirea unora care aşteptau măcar o găleată sau un lighean. Toată lumea merge la vot, chiar dacă unii nu ştiu să scrie sau să citească.

Elmar Brok, preşedintele Comisiei de politică externă din Parlamentul European: „Victor Ponta m-a rugat să-l iert, dar n-am devenit prieteni“

Sosit la Sibiu pentru a-şi arăta susţinerea faţă de candidatura lui Klaus Iohannis la Preşedinţia României, Elmar Brok, şeful Comisiei de politică externă din Parlamentul European, a vorbit, într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul“, despre integrarea europeană a Republicii Moldova, despre regimul imigranţilor în ţările membre UE, dar şi despre candidaţii la alegerile prezidenţiale din România.

Gunter Krings, secretar de stat în Ministerul de Interne al Germaniei: „Politicienii germani nu se amestecă în proceduri judiciare“

Günter Krings, secretarul de stat în Ministerul de Interne al Germaniei, a vorbit într-un interviu acordat cotidianului „Adevărul” despre teme de actualitate precum independenţa justiţiei în România şi sancţiuni ce se doresc a fi impuse de Germania pentru cei care vor să meargă în această ţară doar pentru a beneficia de ajutoare sociale. Oficialul german a vorbit şi despre alegerile prezidenţiale din România dar şi despre Klaus Iohannis.

EXCLUSIV Klaus Iohannis. Secretele neamţului care vrea să fie preşedintele României

Klaus Werner Iohannis este primul personaj prezentat în detaliu, din seria candidaţilor la preşedinţia României, în cadrul campaniei „Alege preşedintele”, pe care ziarul „Adevărul” o demarează astăzi atât în ediţia tipărită, cât şi în cea online, pe www.adevarul.ro.

Ce înseamnă România pentru ungurii din secuime: „Mă simt ungureşte, nu româncă. Părinţii sunt unguroaică”

O discuţie simplă în limba română, pe plaiurile Ţinutului Secuiesc, se transformă într-o adevărată încercare pentru mulţi locuitori de aici. Copiii recunosc că li se predă la şcoală limba ţării lor, chiar şi câte trei - patru ore pe săptămână, dar asta nu le este suficient pentru a putea să te înţeleagă sau să-ţi răspundă.

VIDEO Cum văd autonomia ungurii din Ţinutul Secuiesc: „Nu ştiu să vă explic ce este, nu prea gândesc despre aceste lucruri”

Cu puţin timp înainte de intrarea în campanie electorală, liderii UDMR au depus în Parlament un nou proiect privind autonomia Ţinutului Secuiesc. Jurnaliştii „Adevărul” au vrut să afle cum a ajuns acest proiect în inima Secuimii, în Harghita şi Covasna, la oamenii de rând. Părerile lor sunt împărţite.

Mai multe - Sibiu

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite