Adolescent strivit de copac în pădure la Sibiu. Plecase la tăiat de lemne

0
Publicat:

Incidentul s-a petrecut luni după-amiaza, 10 octombrie, în localitatea Axente Sever din județul Sibiu. Apropiații au încercat să ascundă adevărul, pretinzând că băiatul a căzut din copac.

Intrarea în localitatea Axente Sever din județul Sibiu
Axente Sever Sibiu localitatea în care un copil de 15 ani a murit strivit sub un copac Foto DMS

În urma unui apel la 112, un adolescent a fost găsit în comă într-o pădure de la marginea localității și în ciuda eforturilor medicilor de a-l resuscita, nu a mai putut fi salvat.

Polițiștii au deschis în acest caz un dosar penal pentru că bănuiesc că povestea s-a petrecut cu totul altfel decât au relatat martorii oculari.

Ei suspectează că minorul nu a căzut de la înălțime, ci este vorba despre un copil strivit de un copac: un arbore tăiat ilegal l-a zdrobit în cădere.

Și Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sibiu a demarat o anchetă în acest caz.

A intrat în stop cardio-respirator la scurt timp după sosirea salvatorilor

Primii care au reacționat public cu privire la acest caz legat de un accident în pădure au fost reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu care au menționat marți dimineața, 11 octombrie, într-un comunicat de presă, că două echipaje SMURD, dintre care unul cu medic, au avut o intervenție în localitatea Axente Sever Sibiu pentru a acorda îngrijiri medicale unui minor care a fost găsit inconștient, în comă, într-un loc public din localitate.

„Echipajul a preluat pacientul și l-a stabilizat, însă la scurt timp după ce acesta a fost preluat a intrat în stop cardio-respirator. Din nefericire, în ciuda eforturilor salvatorilor, pacientul în vârstă de 15 ani nu a răspuns manevrelor de resuscitare și medicul a declarat decesul acestuia”, a precizat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Polițiștii i-au prins cu minciuna pe martori

La scurt timp și reprezentanții Poliției Județene Sibiu au oferit mai multe detalii despre acest caz. Astfel, s-a aflat că Secția nr. 5 Poliție Rurală Axente Sever a deschis un dosar de cercetare penală pentru tăiere ilegală de arbori și ucidere din culpă.

Incidentul s-a petrecut luni, 10 octombrie, în jurul orei 15:48, când polițiștii sibieni au fost sesizați prin 112 că un băiat de 15 ani a suferit un accident grav prin cădere de la înălțime. Cel care a semnalat evenimentul a menționat că acesta s-a petrecut într-o pădure din extravilanul localității.

În urma primelor cercetări, polițiștii au stabilit că împreună cu adolescentul au mai fost cel puțin două persoane, de 25 și respectiv 30 de ani. Doar că la fața locului au descoperit în apropiere un arbore secționat în mai multe bucăți, ceea ce i-a determinat să creadă că la mijloc este vorba despre cu totul altceva și că au de-a face cu un caz de furt de lemne, iar accidentul a avut loc în alt mod decât au mărturisit martorii. Suspectează faptul că minorul și-a găsit practic sfârșitul strivit sub un copac.

În continuare, în vederea stabilirii cu exactitate a circumstanțelor în care s-a produs accidentul, s-a deschis un dosar de cercetare penală care vizează săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și tăiere ilegală de arbori. Cercetările sunt efectuate sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mediaș”, a precizat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Sibiu, Elena Welter.

Sibiu



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite