Patru explicaţii pentru oamenii care nu slăbesc, deşi fac sacrificii uriaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru a pierde în greutate nu este suficient să renunţi la carbohidraţi şi sucuri gazoase sau la mâncatul după ora 18.00. Alte câteva aspecte trebuie luate în considerare pentru ca kilogramele în plus să dispară.

Nicu Vonet, antrenor şi nutriţionist, are patru sfaturi pentru cei care se confruntă cu problema lipselor rezultatelor în curele de slăbire.

„Multă lume consideră că face tot ceea ce trebuie pentru a slăbi, dar după o perioadă de timp afirmă că nu are rezultate. A slăbi nu înseamnă doar a nu face sau mânca ceva, ci a face ceva într-un mod special. Există patru chestiuni elementare de care oamenii uită să ţină cont.

Primul este că subestimează cât de mult mănâncă. E foarte uşor să adaugi calorii extra, fără să ştii de ele la fiecare masă. De exemplu: ştii câte calorii are uleiul de măsline de pe salata ta? Puţin cu puţin se adună. Sherry Pagotto, psiholog la University of Massachusetts Medical School, unde studiază obezitatea, afirmă că mâncăm mai mult decât credem. Tot ea afirmă că, dacă crezi că ai mâncat 1.700 calorii într-o zi, probabil au fost 1.900.

În al doilea rând, nimeni nu ia în considerare evenimentele speciale. Acele aperitive delicioase trecute prin fulgi şi prăjite în ulei nu ajută în pierderea din greutate. Dar, una sau două bucăţi nu vor face nimic rău, nu? Un răsfăţ ocazional nu-ţi va deraia corpul de la obiectivul tău, după un întreg sezon, dar chiar şi doar o bucată sau doar o înghiţitură te vor costa, în timp. Iar antrenamentele tale o să aibă rolul doar de a te menţine, nu şi de a îţi aduce rezultatele dorite”, afirmă antrenorul de fitness.

Tot el precizează, ca un al treilea aspect pe care lumea îl omite, faptul că nimeni nu apreciază masa musculară care se acumulează. După o perioadă, grăsimea arsă este înlocuită cu masa musculară. În acest caz, schimbarea se observă în oglindă, nu pe cântar.

„Nu îl ultimul rând, lumea nu doarme suficient. Atunci când eşti obosit, de obicei vei suplimenta orele de odihnă cu mâncatul anumitor feluri de mâncare. În plus, dacă nu eşti suficient de odihnit, nu vei da randament suficient la antrenamentele tale, deci slăbitul va merge mai greu”, mai afirmă antrenorul.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite