FOTO Zăpada nu creează probleme la Satu Mare. Drumurile şi trotuarele sunt curăţate de la primele ore ale dimineţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Chiar dacă luni dimineaţă mulţi şoferi şi-au găsit maşinile captive sub un strat de gheaţă, zăpada şi poleiul nu au cauzat probleme majore în judeţul Satu Mare. Prefectul Eugeniu Avram a declarat că la nivelul municipiului nu se înregistrează probleme în furnizarea energiei termice, iar unităţile de învăţământ nu sunt închise.

Prefectul Judeţului Satu Mare, Eugeniu Avram, a participat azi, 27 ianuarie, la videoconferinţa comandamentului de iarnă în relaţie cu Instituţiile Prefectului, susţinută de către premierul Victor Ponta, în cadrul căreia au fost analizate situaţiile concrete din judeţele aflate sub cod roşu şi portocaliu. 

De menţionat că la nivelul judeţului Satu Mare nu sunt probleme deosebite, iar prefectul Eugeniu Avram a dispus tuturor factorilor cu atribuţii să fie pregătiţi să acţioneze în cadrul producerii unor evenimente nedorite, cât şi conducerilor unităţilor administrativ teritoriale să întreprindă măsuri în consecinţă.  A solicitat vigilenţă maximă din partea tuturor factorilor şi să fie notificat de urgenţă cu orice probleme ce pot afecta desfăşurarea normală a activităţii în judeţul nostru.

Deszăpezirea drumurilor judeţene a început încă de miercuri (22 ianuarie) de la ora 18.00, lucrându-se toată noaptea, în vederea asigurării fluidizării circulaţiei. Utilajele sunt în teren şi în momentul de faţă pentru a interveni în caz de urgenţă.

Sătmărenii spun că sunt mulţumiţi de stare drumurilor din ultimile zile, când a început să ningă abundent. Dacă în alţi ani situaţia a fost cu totul alta, de această dată oamenii susţin că se observă că autorităţile locale îşi dau interesul mai mult.

M-am trezit foarte devreme azi. Merg la lucru înainte de ora 7.00 şi deja drumurile şi trotuarele erau curăţate. M-am mirat şi eu pentru că anii trecuţi eram îngropaţi sub zăpadă şi nimeni nu avea nici o problemă să cureţe străzile, spune un sătmărean.

Pe raza judeţului Satu Mare, deszăpezirea este asigurată de două firme, SC Tehnic Asist SRL, respectiv SC Săgeata Prod SRL. Astfel, în zona Carei-Tăşnad intervine SC Săgeata Prod SRL care a acţionat cu 5 utilaje cu lamă. Deszăpezirea drumurilor judeţene din zonele Acâş, Satu Mare şi Oaş este asigurată de SC Tehnic Asist SRL, care asigură îndepărtarea zăpezii cu un număr de 18 utilaje.

Utilajele de deszăpezire sunt dotate cu GPS, monitorizarea acestora făcându-se şi prin acest mijloc. Nu au fost situaţii excepţionale, se circulă în condiţii de iarnă.

Citeşte şi

Deţinuţi "cu spirit civic", voluntari la deszăpezire pe străzile din Focşani

Risc de avalanşă de gradul 4 pe Transfăgărăşan

Sute de copii nu au ajuns astăzi la lecţii din cauza nămeţilor care au blocat autobuzele şcolare

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite