Deţinuţi "cu spirit civic", voluntari la deszăpezire pe străzile din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

34 de deţinuţi au curăţat astăzi căile de acces de la Căminul pentru vârstnici din Focşani şi  spaţiilor publice din oraş.

După ninsoarea căzută în cantităţi importante în Focşani, reprezentanţii Penitenciarului Focşani şi-au manifestat disponibilitatea  de a ajuta cu deţinuţi, în regim de voluntariat, acţiuni de deszăpezire a  spaţiilor publice.

Astfel, 34 persoane deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului Focşani au curăţat astăzi căile de acces de la Căminul pentru vârstnici din Focşani şi  spaţiilor publice din oraş.

„Participarea persoanelor private de libertate la acţiuni de acest gen, are ca scop dezvoltarea spiritului civic şi de echipă, dezvoltarea unei atitudini pozitive faţă de muncă, creşterea stimei de sine  şi a  sentimentului de apartenenţă la societatea civilă. Astfel de activităţi se desfăşoară cu respectarea prevederilor Ordinului Ministrului Justiţiei nr.420/C/22 februarie 2011, privind condiţiile în care persoanele condamnate pot presta muncă pe bază de voluntariat, a normelor legale în vigoare şi dispunerea măsurilor de siguranţă specifice”, a precizat scmd. Georgeta Gură purtător de cuvânt al Penitenciarului Focşani.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite