Cum l-au pedepsit judecătorii pe un bărbat care a aruncat o petardă la întâmplare

0
Publicat:

Un bărbat a fost condamnat, zilele trecute, la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei, după ce o petardă pe care o aruncase la întâmplare a orbit parțial o tânără. S-a întâmplat în noaptea de Revelion, pe o stradă din Satu Mare.

Bărbatul care a aruncat petarde într-o tânără a fost condamnat la închisoare FOTO arhivă Adevărul
Bărbatul care a aruncat petarde într-o tânără a fost condamnat la închisoare FOTO arhivă Adevărul

În urma procesului care a urmat, instanța a decis și că individul trebuie să-i plătească victimei sale daune morale și materiale de peste 20.000 de euro, scrie PresaSM.

Incidentul a avut loc chiar în noaptea de Anul Nou, pe strada Dariu Pop din Satu Mare. Tânăra de 29 de ani se afla cu soțul și mai mulți prieteni afară, pentru a se bucura de spectacolul de artificii de la miezul nopții.

La un moment dat, un bărbat necunoscut a început să arunce cu petarde în direcția lor. Soțul femeii l-a rugat să se oprească, întrucât ar putea răni pe cineva. Individul a continuat, însă, iar următoarea petardă aruncată i-a explodat tinerei chiar în față.

În urma apelului la 112, un echipaj de Ambulanță a preluat-o pe femeie și a dus-o de urgență la spital. Din cauza rănilor suferite, tânăra a avut nevoie de peste 65 de zile de îngrijiri medicale, scrie sursa citată.

Deși, inițial, autorul și-ar fi cerut scuze și a promis că va suporta toate cheltuielile medicale, ulterior a fost de negăsit, motiv pentru care soții au apelat la un avocat și au deschis proces în instanță. Din cauza petardei care i-a explodat în față, femeia a orbit parțial.

Potrivit diagnosticului medical, s-a constatat scăderea accentuată a acuității vizuale la nivelul ochiului drept (percepe doar mișcările mâinilor). Sechelele posttraumatice de la nivelul ochiului drept au dus la pierderea funcțională ireversibilă a ochiului, ce reprezintă infirmitate fizică (permanentă) prin pierderea vederii binoculare”.

Zilele trecute, bărbatul vinovat pentru incident a fost condamnat la 10 luni de închisoare cu amânarea aplicării pedepsei și la plata a 20.000 euro, cu titlu de daune morale, respectiv 5.875,74 lei, cu titlu de daune materiale.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite