Ajutoare din SUA oprite la granița de Vest a României. Camionul era plin cu haine murdare și dulciuri expirate

0
Publicat:

Inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) nu au permis intrarea camionului cu ajutoare în ţară, a informat instituţia, luni, 25 septembrie.

Vama Petea FOTO Poliția de Frontieră
Vama Petea FOTO Poliția de Frontieră

Un TIR cu ajutoare din SUA, în care se aflau dulciuri expirate şi haine second hand necurăţate, a fost întors luni, 25 septembrie, din vama Petea în Ungaria, inspectorii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului (CJPC) nepermiţând intrarea acestuia în ţară, a informat instituţia.

„Asociația Oxygen Green-Oxigen Verde din localitatea Casvana, nr.1404, județul Suceava importă din USA ajutoare umanitare (haine second hand, încălţăminte, alimente şi bunuri diverse) prin punctul de frontieră Petea județul Satu Mare în cantitate de 13.073 kg, acestea sunt însoţite de certificat de dezinfecţie, dezinsecţie şi fumigare, dar nu sunt însoţite de certificat de curăţare. La verificarea produselor prin sondaj s-a constatat că acestea conţin pete şi fire de păr, nefiind supuse operaţiunilor de curăţare, încălcând prevederile art.2,(1) din HG163/2007, s-au identificat dulciuri cu data durabilităţii minimale depăşită din ianuarie, aprilie şi iulie 2023 în cantitate de aproximativ 165 kg", precizează sursa citată.

Asociația importatoare din Casvana este profilată în special pe protejarea mediului și turism, fiind unul dintre „jucătorii” importanți în aria non-guvernamentală în Bucovina.

Cazul nu este nici pe departe o premieră. În primele opt luni ale anului 2023, la granițele României au fost înregistrate sute de cazuri asemănătoare, cu privire la transporturi de haine second-hand, mărfuri cu termenul de valabilitate depășit sau deșeuri neconforme.

Satu Mare



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite