Un fost polițist de frontieră, prins de foștii colegi în timp ce făcea contrabandă cu țigări VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un fost polițist de frontieră din Galați, aflat în prezent la pensie, a fost prins de foștii săi colegi în timp ce făcea contrabandă cu țigări din Republica Moldova. El a fost reținut și ar putea fi arestat preventiv.

Fost polițist de frontieră, prins în timp ce făcea trafic cu țigări FOTO: Poliția de Frontieră
Fost polițist de frontieră, prins în timp ce făcea trafic cu țigări FOTO: Poliția de Frontieră

Incidentul a avut loc miercuri seara, pe malul râului Prut, în apropierea localității gălățene Vădeni. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oancea au organizat o acţiune și au depistat pe malul râului de la granița României un gălățean în vârstă de 55 de ani.

Acesta transporta într-o barcă șase colete voluminoase, ambalate în folie de culoare neagră. În interior se aflau țigări de contrabandă, au stabilit polițiștii care i-au anunțat și pe colegii lor din Republica Moldova. Țigările în valoare de peste 64.000 de lei au fost confiscate.

„La inventarierea bunurilor a reieşit faptul că în colete se aflau ţigarete, fiind stabilită cantitatea de 128.800 de ţigarete, în valoare de aproximativ 64.400 de lei, bunuri ce au fost ridicate de poliţişti, în vederea continuării cercetărilor”, a anunțat Poliția de Frontieră.

Bărbatul este fost polițist de frontieră

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează „cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă în vederea depistării şi identificării tuturor persoanelor implicate, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun”.

Surse apropiate anchetatorilor au confirmat faptul că bărbatul găsit pe malul Prutului este un fost polițist de frontieră. El a lucrat chiar în cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Oancea și s-a pensionat în 2016. 

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 ore. El va fi dus în fața judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

„Față de bărbatul depistat la malul râului Prut a fost luată măsura reținerii pentru o perioadă de 24 ore, în cursul zilei de astăzi (n.r vineri, 22 septembrie 2023), va fi sesizat judecătorul de drepturi și libertăți cu propunerea de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a inculpatului reținut în cauză”, a mai transmis Poliția de Frontieră.

Galaţi



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite