Vânzător angro de droguri reținut la Reșița. Aducea mari cantități de cannabis din Spania

0
0

Un bărbat de 49 de ani, din Reşiţa, stabilit în Spania, a fost reţinut pentru 24 de ore şi este cercetat pentru trafic de droguri de risc, după ce a vândut en-gros droguri, în rândul tinerilor. În urma unor percheziţii, poliţiştii şi procurorii au ridicat 1,2 kilograme de cannabis şi au dus la audieri patru persoane.

Circa 1,2 kilograme de droguri au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul
Circa 1,2 kilograme de droguri au fost confiscate FOTO Arhivă Adevărul

Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraş-Severin, împreună cu procurorii DIICOT, au făcut trei percheziţii domiciliare, în Reşiţa, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

În urma percheziţiilor, au fost ridicate peste 1,2 kilograme de cannabis şi un cântar electronic.

Patru persoane au fost duse la audieri, pe numele acestora fiind emise mandate de aducere, iar faţă de un bărbat a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 de ore.

„Din cercetări a reieşit că, începând din anul 2019, un bărbat, de 49 de ani, din Reşiţa, stabilit în Spania, ar fi procurat şi distribuit droguri de risc în judeţ, în activitatea infracţională de distribuţie şi depozitare a drogurilor fiind atraşi alţi tineri din municipiu. Drogurile de risc ar fi fost procurate din Spania şi introduse în ţară prin intermediul unor firme de transport persoane şi colete, ulterior fiind distribuite en-gross în rândul tinerilor din judeţul Caraş-Severin”, se arată într-un comunicat de presă, de marţi, 6 septembrie 2022, al IPJ Caraş-Severin.

Bărbatul de 49 de ani, bănuit de trafic de droguri de risc, a fost reţinut, pentru 24 de ore, urmând ca, în cursul zilei de marţi să fie prezentat judecătorului din cadrul Tribunalului Caraş-Severin, cu propunere de arestare preventivă.

Fenomenul consumului de droguri a luat amploare în România în ultimii ani, iar autoritățile recunosc acest lucru. De altfel, inclusiv problemele din traficul rutier s-au îndesit pe acest fundal.

Într-o recentă analiză, cotidianul „Adevărul” arăta care sunt motivele pentru care s-a ajuns la o astfel de situație, întâlnită în toate județele României. Puteți găsi AICI mai mult detalii despre cauzele care au generat fenomenul îngrijorător.  

Reşiţa


Ultimele știri
Cele mai citite