Număr record de turiști pe Semenic și în acest weekend. Cele 200 de locuri de cazare s-au epuizat!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cabanierii au construit de zor şi pârtiile au fost reabilitate, iar numărul mare de clienţi este răsplata. Codul galben de ninsoare ţine cu operatorii de turism de pe Muntele Semenic, care spun că nu au mai avut parte de ani buni de un sezon atât de profitabil. Încasările le permit să sporească investiţiile şi vara viitoare.

Astfel, proverbul „Gospodarul îşi face iarna car şi vara sanie“ li se potriveşte de minune administratorilor de pensiuni care nu au linişte, din cauza numărului mare de turişti care le trec pragul.


„Putem spune că, în sfârşit, a reînviat turismul pe Muntele Semenic. De patru ani nu am mai avut atât de multă clientelă. Ne uităm cum se umple hotelul pe final de săptămână şi nu ne vine să credem. Este o senzaţie extraordinară când vedem că nu am investit degeaba peste vară“, a spus Florin Tudor, administratorul unei pensiunie de pe Semenic.
Acesta îşi aminteşte că peste vară, la altitudine, a fost un real şantier la sectorul privat. Pârtiile au fost reabilitate din timp, astfel încât turiştii să aibă parte de condiţii impecabile pe perioada iernii. Acum, oamenii sunt mulţumiţi de ceea ce au găsit. „Arată foarte bine pensiunile şi preţurile sunt accesibile. Singura problemă este că trebuie să ne facem rezervarea cu cel puţin o săptămână înainte să urcăm pe munte şi trebuie să ne planificăm din timp excursia“, a spus Adrian Alexandru, un tânăr de 25 de ani, din Reşiţa. Şi administratorii confirmă că aglomeraţia este mare. „Nu se mai poate fără rezervare. Oamenii trebuie să îşi planifice weekendul cu mare atenţie, pentru că locurile sunt ocupate din timp“, a spus Silvester Orgonaş, operator de turism pe Semenic.


Investiţii pentru vară


Pentru că turismul cunoaşte un trend ascendent, deja administratorii de turism se gândesc la investiţii pentru vara viitoare. „Avem planuri multe pentru la vară, dar mi-e teamă să le divulg să nu ne aducă ghinion. Oricum, turiştii trebuie să revină şi iarna viitoare, astfel încât să vadă ce s-a schimbat“, a adăugat Florin Tudor, administrator de pensiune.
Iarna viitoare pe Muntele Semenic este posibil să apară saloane de masaj, un centru Spa şi, nu în ultimul rând, piscine pentru relaxarea schiorilor.


Zăpadă din belşug


Dacă anii trecuţi aduceau zăpada după data de întâi ianuarie, acum pârtiile au fost deschise încă din weekendul de Crăciun. Buna dispoziţie se menţine la cote înalte, mai ales că este funcţională şi cea mai lungă pârtie din ţară, care leagă Semenicul de Casa Baraj, de 6 kilometri.

De patru ani nu am mai avut atâţia turişti pe Muntele Semenic
Florin Tudor, administrator pensiune

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite