FOTO Cei mai frumoşi români. Cosmin şi Marian Maliţa, gimnaştii reşiţeni care strălucesc la Cirque du Soleil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul vă spune povestea a doi fraţi reşiţeni, Cosmin şi Marian Maliţa, care au ales aceeaşi carieră: gimnastica. Cei doi au reuşit să facă performanţă, iar drumurile lor au dus spre Cirque du Soleil.

Cosmin şi Marian Maliţa sunt doi reşiţeni care au ales aceiaşi carieră, ajungând pe culmile succesului în gimnastică. Marian, fratele mai mare, a făcut performanţă la olimpiade, fiind membru al Lotului Olimpic de Gimnastică al României, urmat ca şi performanţe de fratele său, Cosmin. Ambii, însă, au decis la un moment dat să renunţe la cariera sportivă şi să-şi construiască un viitor la Cirque du Soleil.

Plecaţi din Lotul Olimpic de Gimnastică tocmai în culmea ascensiunii lor sportive, atât Marian, cât şi Cosmin, au reuşit să se integreze la Circul Soarelui, unde se simt apreciaţi şi răsplătiţi pentru talentul de care dau dovadă. Marian a plecat primul, Las Vegas-ul atrăgându-l apoi şi pe Cosmin, care a părăsit şi el lotul olimpic pentru a face ceva pentru care să fie cu adevărat apreciat. Acum trăiesc amândoi în Las Vegas, fac înconjurul lumii cu Circul Soarelui, cu care au reuşit să câştige şi un premiu Grammy, demonstrând că pot face performanţă şi în acest domeniu. Cei doi spun că au aici, în Los Angeles, la Cirque du Soleil, tot ce le trebuie. Toată lumea îi apreciază şi îi laudă pentru ceea ce fac, găsind nu numai înţelegere, ci şi sprijin financiar, pentru a se menţine cei mai buni.

Marian Maliţa, un gimnast de renume

Având un concurs de gimnastică în SUA în anul 1999, Marian a decis să rămână acolo datorită stilului de viaţă şi posibilităţiilor oferite. „La circ am ajuns destul de uşor, printr-o audiţie susţinută aici, în Las Vegas, le-am plăcut şi apoi am mers în acelaşi an în Montreal pentru pregătire“, povesteşte Marian Maliţa.

„Gimnastica am început-o la vârsta de 6 ani la clubul CSS Reşiţa. Fiind foarte ambiţios şi muncitor, am ajuns să fiu multiplu campion naţional la juniori, dar cea mai mare realizare a mea a fost în anul 1998, după numai un an de când am fost selecţionat să fac parte din Lotul Olimpic al României, la Bucureşti. Am reuşit să obţin locul 1 la individual compus, categoria seniori, acesta fiind visul oricărui gimnast român”, spune Marian despre începuturile carierei sale.

Cu Cirque du Soleil a început să lucreze din 1 decembrie 1999. Dupa pregătirea din Montreal, a început înconjurul lumi cu spectacolul "Saltimbanco", primul show în care a performat, o producţie Cirque du Soleil, călătorind prin Asia, Europa şi America de Sud. În acest show a lucrat până în anul 2006, dupa care în anul 2007 a fost selecţionat să facă parte dintr-un nou show, „The Beatles Love“, producţie tot Cirque du Soleil. Acest show a fost creat după istoria faimosului grup The Beatles.

„Cea mai mare satisfacţie a mea este că îl am alături de mine pe fratele meu, Cosmin Maliţa, şi el fost gimnast şi component al Lotului Olimpic, iar împreună cu acesta am jucat, spre exemplu, rolul de marinari. Show-ul este o combinaţie între muzică, acrobaţie şi dans. Este unul dintre cele mai bine vandute spectacole din lume, a obtinut şi mai multe premii Grammy. Programul este foarte lejer: 2 spectacole pe zi, 5 zile pe săptămână. La fiecare spectacol avem peste 2.000 de spectatori“, mai spune Marian Maliţa.
         
Biografie inedită: Cosmin Maliţa

Cosmin Maliţa a început tot la Reşiţa, de unde, imediat după campionatele naţionale din 2007, a fost legitimat de CS Dinamo Bucureşti, făcând pasul spre sportul mare, ajungând să fie convocat şi la Lotul Olimpic al României.

Cosmin nu a mai prins lotul naţional la Reşiţa, aşa cum a avut norocul să o facă fratele său, trebuind să stea mai mult la Bucureşti, la clubul Dinamo, unde era legitimat. După ce a luat bronzul la europene cu Naţionala României, Cosmin Maliţa a fost un gimnast tot mai important. După un an acesta a luat drumul Las Vegasu-ului, unde a reuşit să fie invitat să lucreze la Cirque du Soleil. „Mi-a luat foarte mult timp să mă decid... am cântărit foarte mult decizia şi acum am ajuns la concluzia că am luat-o pe cea mai bună”, povesteşte Cosmin. „Îmi pare rău că am pierdut atâţia ani de muncă petrecuţi în sală pentru prea puţină răsplată ...şi într-un fel nu îmi pare rău, că uite unde am ajuns: dacă nu făceam gimnastică poate nu puteam să ajung la Cirque Du Soleile”, mai spune Cosmin.

„Momentan nu intenţionez să mă întroc în ţară, nu ştiu ce posibilităţi mi-ar putea oferi România în comparaţie cu America, dar nimic nu este imposibil”, spune şi Marian. Cu toate acestea, ambii exclud revenirea în sala de gimnastică, fie şi numai pentru a antrena, chiar dacă participarea la competiţii o exclud definitv. „Deocamdată ne regăsim aici la Cirque du Soleil, ne simţim apreciaţi şi iubiţi pentru ceea ce facem şi pentru noi asta este cea mai mare satisfacţie“, adaugă Cosmin Maliţa.

 

Vă recomandăm şi:

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români: Alexandra Marcu a dus tricolorul pe cei mai înalţi vulcani ai lumii

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea Iasminei Răceanu, eleva care a făcut înconjurul lumii cu logo-ul Google, pictat de Ziua României

FOTO VIDEO Cei mai frumoşi români. Povestea doctorandului din Galaţi care a hrănit zile la rând o mie de sinistraţi

FOTO Cei mai frumoşi români. Povestea lui Grigore Bondavali, omul care „fabrică” olimpici în ringul de box

Cei mai frumoşi români. Profesorul care a înscris România în galaxia NASA

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite