Cum se face supa nemţească din cârnaţi. Ingredientele care-i dau gustul special
0Bucătarul Uica Mihai are o reţetă veche de supă din cârnaţi, aflată de la etnicii germani care au trăit la poalele Munţilor Semenic.
Uica Mihai s-a născut la
Reşiţa şi a trăit “în veselie şi bucuriei, cu
toate naţiile pământului”. Încă din copilărie a deprins tainele
bucătăriei, stând pe lângă bunicul său. Cum în zonă trăiau mai multe etnii a
reuşită să înveţe multe reţete inedite de la bătrânii locului. Aşa a învăţat şi cum se
face “supa
nemţească de cârnaţi”. O zeamă despre care spune că este simplu de gătit, dar extrem de bună la gust şi energizantă.
Iată reţeta, mai jos:
“Un sfert de kilogram de ceapă tăiată rondele se pune să fiarbă într-un litru de apă amestecat cu un sfert de litru de oţet. La fel, se taie şi un morcov mediu. Se adaugă un strop de sare - cât vârful cuţitului - trei linguri zdravene de miere, două de zahăr, un praf de scorţişoară, câteva cuişoare, boabe de piper din belşug.
Când ceapa şi morcovul s-au înmuiat, adăugăm cârnaţii întregi şi lăsăm supa să clocotească la foc moale un sfert de ceas, cu capac deasupra.
Cârnaţii se servesc în farfurie adâncă, cu multe rondele de ceapă şi morcovi deasupra, cu puţină supă şi un strop de miere. Sunt electrizanţi, gustoşi ca la balamuc şi energizanţi ca cinci doze de Red Bull”, spune bucătarul.