Criminalul de la stână mai rămâne la arest, după ce și-a ucis consoarta lovind-o continuu o oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

 Florea Danciu şi-a ucis concubina infidelă după ce a lovit-o cu bestialitate mai bine de o oră. Bărbatul se apără în faţa instanţei şi vrea să-i fie schimbată încadrarea juridică a faptei ca să stea mai puţin la puşcărie.

Magistraţii de la Tribunalul Caraş-Severin au prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele lui Florea Danciu cu 30 de zile, decizie pe care criminalul nu s-a mai obosit să o conteste. Şi-a convins, în schimb, fiica să se întoarcă din străinătate şi să-i angajeze un avocat care să convingă instanţa de judecată să-l trateze cu clemenţă, în ciuda faptei sale de o cruzime ieşită din comun.

Aşteaptă expertiza

„Aşteptăm în cauză avizarea expertizei de către IML Timişoara, expertiză medico-legală referitoare la producerea decesului părţii vătămate. Aşteptăm acest aviz pentru a ne putea pronunţa în continuare la cererea în probaţiune şi la o eventuală schimbare de încadrare juridică a faptei. S-a reţinut în sarcina clientului meu infracţiunea de omor, cu încadrare între 10 şi 20 de ani, dar eu voi merge pe o cerere în probaţiune şi, dacă din probe va rezulta o schimbare de încadrare, voi pune în discuţie acest lucru”, a precizat avocatul Cosmin Bolosin.

Apărătorul lui Florea Danciu consideră că încadrarea faptei ar putea fi schimbată din omor în lovituri cauzatoare de moarte. „Dumnealui recunoaşte că a lovit-o pe partea vătămată, dar sunt nişte chestiuni de fond de analizat, în sensul că el a lovit-o la ora nouă seara, iar decesul a survenit la ora 4 dimineaţa. În acest interval nu ştie ce s-a întâmplat”,a adăugat Bolosin.

Faptele prezentate de procuror în materialul de urmărire penală sunt însă de-a dreptul şocante. Organele de cercetare penală au scos la iveală amănunte îngrozitoare despre crima de la Răcăşdia, petrecută în noaptea de 5 spre 6 mai. Elena Dănilă şi-a dat ultima suflare la vârsta de 56 de ani, după ce a fost lovită timp de o oră de concubinul său.
Florea Danciu a prins-o pe concubina sa, târziu în noapte, cu un alt bărbat. A adus-o la stână într-o ploaie de lovituri. După mărturiile făcute anchetatorilor, criminalul a continuat să o bată şi să o dea cu capul de pământ şi de pereţi mai bine de o oră. Cei doi litri de vin pe care s-a grăbit să-i dea peste cap l-au răpus la un moment dat. Obosit după ce a dat fără încetare în femeia infidelă, Danciu s-a pus în pat. Dimineaţă a găsit-o pe femeie fără suflare. „În urma unui conflict spontan cu concubina sa, a lovit-o pe aceasta cu pumnii şi picioarele. Consecinţă a loviturilor primite, femeia a decedat”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, de la IPJ Caraş-Severin.

Reşiţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite