AlerGând la Pădure, cursa din Banatul montan pentru trei proiecte comunitare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La startul concursului se aduna sute de participanţi/FOTO alergandlapadure.ro
La startul concursului se aduna sute de participanţi/FOTO alergandlapadure.ro

Cea de a VI-a ediţie a concursului „AlerGând la Pădure“ va avea loc în Reşiţa în 1 noiembrie 2020. Participanţii îşi pot alege un proiecte pe care să-l susţină.

AlerGând la Pădure a fost încă de la început un eveniment realizat cu ajutorul voluntarilor. În 2020, "AlerGând la Pădure" face un pas înainte. Cea de-a VI-a ediţie a concursului este organizată sub forma unui eveniment sportiv cu strângere de fonduri pentru proiecte din comunitate.

Participanţii pot alege să susţină una din cele 3 cauze înscrise în concurs iar fondurile acumulate în urma competiţiei din taxe de înscriere şi donaţii vor fi folosite la implementarea celor trei proiecte câştigătoare. Toţi banii strânşi se întorc înapoi în comunitate, înapoi la oameni. 

În urma unui concurs de proiecte, cele trei cauze care au fost selectate pentru a participa la competiţia din acest sezon sunt: "Fabrica de Biciclişti" - un program de educaţie a copiilor prin ciclism  - propus de Asociaţia Club Sportiv BA; "Tabăra urbană" - o serie de ateliere pentru copiii din cartierele Govândari, Lunca Pomostului şi Muncitoresc - propus de Fundaţia Humanitas Pro Deo, filiala Reşiţa; Promovarea Şahului în Reşiţa - organizarea unor concursuri de selecţie şi competiţii şahiste pentru copii şi juniori - propus de Asociaţia Judeţeană de Şah Caraş-Severin.


"AlerGând la Pădure" din Reşiţa este un concurs de alergare montană deschis atât alergătorilor profesionişti, dar mai ales celor amatori.

"Acest eveniment s-a născut din pasiunea pentru natură şi mişcare în aer liber şi din dorinţa de a  contribui la încurajarea unui stil de viaţă sănătos şi la dezvoltarea unei conştiinţe prietenoase faţă de mediul  înconjurător. Este totodată un prilej de întâlnire cu alţi oameni care împărtăşesc această pasiune şi de a explora la pas zona Banatului Montan. Traseele sunt gândite pentru a fi accesibile tuturor – de la copii la seniori. Încurajăm alergătorii să participe la eveniment alături de familie sau prieteni atât pentru  a îi susţine pe alergătorii din concurs cât şi pentru a se bucura împreună de plimbări pe potecile de pe dealurile Reşitei", arată organizatorii.

În 2018 şi 2019 "AlerGând la Pădure" a reuşit să mobilizeze la startul competiţiei peste 600 de participanţi care au contribuit la fondul necesar pentru înfiinţarea Fundaţiei Comunitare Banatul Montan cu 26.540 de lei.

VĂ RECOMANDĂM ŞI:

Concurs de cros cu scop umanitar. Sunt aşteptaţi peste 300 de concurenţi din tot Banatul

Cros umanitar la Cristian, pentru salvarea vieţii tinerei accidentate de un funcţionar beat

Reşiţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite