Zeci de focare de incendiu pe malurile Oltului, la Băbeni - Vâlcea. 20 de hectare, mistuite de flăcări FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Malurile Oltului mistuite de flăcări pe 20 de hectare la Băbeni Vâlcea Foto Adevărul
Malurile Oltului mistuite de flăcări pe 20 de hectare la Băbeni Vâlcea Foto Adevărul

Un incendiu de amploare a izbucnit joi după-amiaza, 25 martie, în judeţul Vâlcea, la Băbeni. Pompierii s-au luptat mai bine de cinci ore cu flăcările care au pus stăpânire pe malurile Oltului.

Trei bărci şi cinci motopompe s-au dovedit insuficiente pentru focul care a cuprins stufărişul de pe malurile Oltului în localitatea Băbeni - Vâlcea. Deşi incendiul a izbucnit după-amiaza, pompierii s-au luptat cu flăcările până târziu, după lăsarea întunericului. 

Intervenţia s-a dovedit extrem de greoaie datorită terenului. Pompierii susţin că nu au găsit urme de cuiburi de păsări. 

GALERIE FOTO CU ZECI DE FOCARE DE INCENDIU PE MALURILE OLTULUI ÎN BĂBENI - VÂLCEA

„În data de 25 martie 2021,un incendiu a fost anunţat în jurul orei 16:00. Timp de mai bine de cinci ore, până în jurul orei 21:00, pompierii militari şi membrii Serviciului de Voluntariat pentru Situaţii de Urgenţă Băbeni au intervenit pentru stingerea unui incendiu de vegetaţie uscată, în localitatea Băbeni, pe o arie aflată pe Valea Oltului Inferior”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea, Cătălin Popescu. 

Aceeaşi sursă a oferit detalii şi despre modul în care s-a acţionat, cu ajutorul a trei bărci şi cinci motopompe, dar şi alte echipamente mai rudimentare, după cum se observă şi din imagini.

„Intervenţia a fost îngreunată din cauza terenului mlăştinos, a formaţiunilor de sol specifice insulelor, precum şi a existenţei mai multor focare de incendiu. Până la stingerea focului, au ars aproximativ 20 de hectare stufăriş, păpuriş, vegetaţie specifică, precum şi resturi şi gunoaie aduse de apă”, a mai precizat reprezentantul ISU. 

Acesta a mai menţionat şi că în schimb pompierii au reuşit să salveze de furia focului alte 80 de hectare din suprafaţa ariei. „Nu au fost identificate elemente de avifaună şi nici cuiburi ale acestora afectate”, a mai spus Cătălin Popescu.

An de an, primăvara, păpurişul de pe malurile Oltului este incendiat, în majoritatea cazurilor fie de pescarii amatori, fie de către oamenii străzii. ISU Vâlcea nu a comunicat deocamdată cauza izbucnirii acestui incendiu.

Vă mai recomandăm şi: 

Staţiuni vâlcene, în scenariul roşu. O localitate se apropie de 10 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

O nonagenară şi-a dat foc la casă cu aparatul de masaj FOTO

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite