Staţiuni vâlcene, în scenariul roşu. O localitate se apropie de 10 cazuri de COVID-19 la mia de locuitori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coronavirus Arhivă Adevărul
Coronavirus Arhivă Adevărul

Şi la Vâlcea al treilea val al pandemiei îşi face simţit prezenţa din plin. Reşedinţa de judeţ şi alte localităţi, printre care şi staţiunile balneare, vor funcţiona de luni, 22 martie, după scenariul roşu.

11 localităţi din judeţul Vâlcea au trecut de pragul de trei cazuri de infectări cu SARS - CoV-2 la mia de locuitori. Printre ele, municipiul reşedinţă de judeţ, Râmnicu Vâlcea (4,30), staţiunile balneare: Băile Govora (3,59) şi Călimăneşti (3,40), dar şi Capitala Ceramicii Româneşti - Horezu (3,34). 

Pe aceeaşi listă se află o localitate în care incidenţa se apropie de 10/1.000 de locuitori. Este vorba despre Drăgoeşti, unde rata infectărilor, raportată la ultimele două săptămâni, a ajuns la 9,97 de cazuri de infectări la mia de locuitori. În localitatea în care s-a închis Primăria - la Perişani, incidenţa a ajuns la 6,07 şi este în creştere. 

Toate aceste localităţi vor intra de luni, 22 martie, în scenariul roşu. 

„Elevii care efectuează ore remediale prin programul pilot al Ministerului Educaţiei ”Şcoala după şcoală” desfăşoară aceste ore în format faţă în faţă. Cei care vor susţine simulări pentru examenele naţionale vor veni la şcoală indiferent de scenariul în care se află şcoala, dacă localitatea nu este în carantină (simulările au loc pe data de 22, 23, 24 martie la Bacalaureat şi 29 - 30 martie Evaluarea Naţională). Elevii din clasele terminale care susţin examene naţionale sau examene de certificare a competenţelor profesionale pot veni la şcoală şi în scenariul 3, cu efective reduse (maxim 15 elevi la clasa a 8-a şi 17 elevi la liceu sau şcoala profesională)”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului Judeţean Şcolar.

În Vâlcea, au fost confirmaţi cu SARS - CoV-2 - 81 de elevi şi 59 de cadre didactice şi personal auxiliar din cadrul unităţilor de învăţământ. Un număr de 32 de clase aveau activitatea suspendată la data de 19 martie, din cauza îmbolnăvirilor cauzate de noul coronavirus.

 La Drăgoeşti şi Perişani, zece unităţi şcolare îşi vor suspenda toate cursurile faţă în faţă, urmând ca întreaga activitate didactică să se desfăşoare în sistem online.

În restul localităţilor, unde incidenţa este de peste 3/1.000 de locuitori: Bujoreni, Buneşti, Ioneşti, Râmnicu Vâlcea, Băile Govora, Călimăneşti, Horezu, Păuşeşti - Măglaşi şi Vlădeşti, unităţile de învăţământ vor funcţiona pe scenariul roşu. 

Peste o treime din localităţile judeţului: Bărbăteşti, Budeşti, Cernişoara, Costeşti, Creţeni, Dănicei, Diculeşti, Frânceşti, Galicea, Glăvile, Goleşti, Lădeşti, Lăpuşata, Măciuca, Malaia, Mihăeşti, Milcoiu, Mitrofani, Muereasca, Drăgăşani, Olanu, Băbeni, Băile Olăneşti, Bălceşti, Ocnele Mari, Oteşani, Păuşeşti Otăsău, Pietrari, Prundeni, Roeşti, Sălătrucel, Slătioara, Suteşti, Tomşani, Vaideeni şi Voineasa, vor trece pe scenariul galben. Copiii din aceste zone vor merge la creşe, grădiniţe şi la şcoală doar dacă sunt în învăţământul primar sau în clasele terminale din învăţământul gimnazial, liceal, profesional şi postliceal. Restul îşi vor desfăşura cursurile în sistem online. 

Pe de altă parte, Vâlcea are 15 localităţi în care sunt raportate zero cazuri de infectare cu virusul SARS - CoV-2.

Pe de altă parte, aproximativ 16.000 de vâlceni se află în acest moment pe listele de aşteptare pentru vaccinare anti - COVID, în centrele din judeţ. Din 23 martie se vor mai deschide încă şase centre pe lângă cele existente deja. În spitale sunt internate peste 200 de persoane, din care majoritatea prezintă forme medii ale bolii.  

Vă mai recomandăm şi:

Prima maşină sport de serie din România - „LP:One Motor“: „Mi-am dat seama că vreau să fac ceva uimitor”

Râmnicu Vâlcea, în scenariul roşu. Creşte alarmant numărul de elevi şi de angajaţi ai şcolilor, cu COVID-19 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite