Trei persoane, la spital, din cauza unei centrale termice. Într-un episod similar o copilă a murit, iar opt rude au primit îngrijiri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Intoxicaţii cu monoxid de carbon de la centralele termice, în Vâlcea; Foto Adevărul
Intoxicaţii cu monoxid de carbon de la centralele termice, în Vâlcea; Foto Adevărul

Marţi seara, 9 martie, trei persoane au ajuns la spital transportate de ambulanţele SMURD şi SAJ. Cu trei zile în urmă, într-o situaţie similară, din cele nouă persoane afectate, una şi-a pierdut viaţa.

Povestea se repetă în Vâlcea, după trei zile de la incidentul din Fârtăţeşti în care nouă persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon. 

De această dată, întâmplarea s-a petrecut în oraşul Băbeni. La faţa locului s-au deplasat un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) cu medic, un altul SMURD şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă.

„La sosirea echipajelor  s-a constatat că este vorba de două femei şi un bărbat, în stare conştientă, care s-au intoxicat cu monoxid de carbon, de la o centrală termică alimentată cu gaz”, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Cătălin Popescu.

GALERIE FOTO CU CENTRALE TERMICE CARE AU PROVOCAT INTOXICAŢII CU MONOXID DE CARBON

Acesta a menţionat şi că victimele au fost transportate la spital, după acordarea de îngrijiri medicale preliminare.

Reamintim că în seara de 6 martie, o copilă de 14 ani şi-a pierdut viaţa într-o situaţie similară. Se afla acasă împreună cu familia şi mai mulţi invitaţi, în locuinţa din Dozeşti - Fârtăţeşti, când i s-a făcut rău. Fiindcă nu mai putea să respire, iniţial s-a crezut că s-a înecat cu ceva, dar când simptome similare au început să mai apară la încă trei membri ai familiei, salvatorii au realizat că motivul înrăutăţirii stării de sănătate era cu totul altul. 

Cert este că încă de la început medicul coordonator a bănuit că este vorba despre o intoxicaţie cu monoxid de carbon, dar a primit un răspuns negativ la bănuiala sa. Cu toate acestea a îndrumat familia s-o scoată afară din casă pe copilă şi să-i execute manevre de resuscitare. Când au ajuns primii salvatori, de la Staţia Lădeşti, la locul evenimentului, era deja prea târziu pentru adolescentă. Decesul acesteia a fost declarat la mai bine de o oră şi jumătate de la anunţarea incidentului. 

Dat fiind numărul celor afectaţi, în sprijin au fost trimise şi o ambulanţă de la Râmnicu Vâlcea şi un echipaj SMURD de la Măciuca. La momentul incidentului, în casă se aflau nouă persoane, dintre care trei musafiri. 

Ulterior, s-a stabilit că victimele s-au intoxicat cu monoxid de carbon de la o centrală care asigura încalzirea apei în baie, un instant racordat la o butelie GPL. Alte trei persoane au primit îngrijiri medicale în urma acestei poveşti: o femeie de 34 ani semiconştientă, o fetiţă de 3 ani cu atac de panică şi o femeie de 55 de ani.

Vă mai recomandăm şi:

Copil de 13 ani bătut în microbuzul şcolar de tatăl unui coleg: „Totul s-a petrecut sub privirile terifiate ale altor opt copii“

Moartea suspectă a unei copile de 14 ani. Iniţial s-a crezut că este înecată, apoi s-a aflat adevărata cauză

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite