Schema prin care un elvețian a fost păcălit de un român cu un sfert de milion de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Povestea s-a petrecut în urmă cu mai mulți ani, dar speța s-a mutat în instanță, iar după aflarea verdictului, escrocul a fugit. În final, autorul de 31 de ani, din Râmnicu Vâlcea, a ajuns după gratii.

Valută euro
Un sfert de milion de euro obținuți de la un elvețian de un român prin înșelăciune Arhiva Adevărul

Miercuri, 9 noiembrie, un vâlcean care era dat în urmărire națională pentru înșelăciune a fost încătușat de polițiștii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea și băgat în arestul Penitenciarului Mioveni din Argeș.

Bărbatul era căutat pentru că se sustrăgea unei pedepse cu condamnare la închisoare, fiindcă timp de șase ani a reușit să păcălească un elvețian să-i dea o sumă extrem de importantă de bani - un sfert de milion de euro.

Fapta s-a petrecut între 2013 și 2018, perioadă în care românul a pretins că este grav bolnav și are nevoie urgentă de bani pentru a se trata. În schimb, i-a promis binefăcătorului că-i va înapoi toți banii cu ajutorul cărora să facă tratamentele costisitoare care să-l scape de problemele de sănătate. L-a asigurat că-și va vinde toate bunurile și-și va achita datoria până la ultimul bănuț. 

Pe parcursul celor șase ani a primit aproximativ 250.000 de euro, banii trimiși de respectivul elvețian păcălit pentru „presupusul tratament”. În schimb, acesta se alegea doar cu niște contracte de mână, dar când binefăcătorul a realizat schema de înșelăciune, pe fir au intrat polițiștii. Iar ulterior, cazul a ajuns în instanță.

În data de 9 noiembrie, polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale Vâlcea au depistat în municipiul Râmnicu Vâlcea un bărbat de 31 de ani, localnic, care era urmărit național pentru săvârșirea infracțiunii de înșelăciune”, a menționat purtătoarea de cuvânt a Poliției Județene Vâlcea, Georgiana Țîrcu.

Sursa citată a detaliat: „S-a reținut că în perioada 2013 - 2018, acesta a determinat o persoană de sex masculin să îi remită sume de bani, la diferite intervale de timp (aproximativ 247.339,91 de euro), prin prezentarea unei situații medicale neconforme cu realitatea, creându-i acesteia convingerea că îi va achita sumele de bani în integralitate, la data la care va finaliza cu înstrăinarea unor bunuri din proprietatea sa, bunuri care sunt inexistente în realitate”.

Escrocul vâlcean a fost încarcerat în Penitenciarul Mioveni din  județul Argeș. El este condamnat la trei ani și patru luni de închisoare.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite