Scandal de corupţie. „Percheziţiile DGA vizează cesiuni de creanţe şi compensări făcute de UAT Brezoi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Brezoi - Vâlcea Foto Adevărul
Primăria Brezoi - Vâlcea Foto Adevărul

Primăria Brezoi se află în mijlocului unui scandal de corupţie, după ce mascaţii şi procurorii DGA au descins la sediul instituţiei, la locuinţele primarului şi mai multor funcţionari publici, precum şi la mai multe firme.

Urmare a percheziţiilor Direcţiei Generale Anticorupţie, din data de 14 octombrie, la Primăria Brezoi - Vâlcea, la o serie de firme cu care aceasta avea în derulare contracte şi la domiciliile angajaţilor, administraţia publică locală a reacţionat pentru a-şi apăra imaginea. 

Printr-un comunicat pe care l-a postat pe pagina sa de socializare a menţionat legislaţia pe baza căreia şi-a derulat activitatea suspectată de procurorii anticorupţie, că percheziţiile au avut în vedere operaţiuni derulate în urmă cu trei ani, care ar fi primit girul instituţiile abilitate în derularea procesului de rectificare bugetară, şi a precizat ce acte s-au confiscat şi de ce. 

„Analiza documentelor ridicate de către D.G.A. ȋn data de 14.10.2021, vizează, sub prezumţia de nevinovăţie, cesiunile de creanţe şi compensările realizate de UAT Brezoi”, a specificat aceeaşi sursă. 

Reprezentanţii Primăriei Brezoi au ţinut să sublinieze şi faptul că, deşi s-au făcut percheziţii domiciliare acasă la edil şi la locuinţelor mai multor funcţionari publici, cercetările celor de la DGA se fac „in rem” - referitor la fapte, nu la persoane, cel puţin deocamdată. Acest aspect a fost menţionat, de altfel, şi de către procurori.

Tot în apărarea sa, Primăria Brezoi a mai făcut precizarea că pentru plata datoriilor către furnizorii de servicii, bunuri, lucrări sau servicii publice, UAT a depus la Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice cereri scrise însoţite de situaţia obligaţiilor de plată, certificatele de atestare fiscală, contractele şi acordurile încheiate cu furnizorii şi partenerii cu ajutorul cărora s-au stins obligaţiile fiscale, iar aprobarea plăţilor efectuate şi confirmarea legalităţii fiscale a acestora a fost primită din partea ANAF. 

Reprezentanţii Primăriei Brezoi explică şi punctul instituţiei de vedere vizavi de activităţile care au dus la percheziţiile procurorilor anticorupţie: „În situaţiile ȋn care UAT Brezoi a avut o obligaţie de plată către un furnizor, iar respectivul furnizor se afla ȋntr-un acord de cesiune de creanţe cu un alt furnizor, plata a fost realizată către acesta din urmă, ȋn vederea ȋndeplinirii reglementărilor legistative mai sus prezentate. Prezumtia emiterii acestora către entităţi cu care UAT nu avea contracte în derulare a fost generată de neînţelegerea contractelor de cesiune intermediare”.  

Brezoi este un oraş montan din judeţul Vâlcea aflat la gura de vărsare a Lotrului în Olt. A devenit cunoscut la nivel internaţional în ultimii ani datorită unor festivaluri de muzică de renume: „Open Air Blues Festival Brezoi” şi „Live Music Summer Camp Brezoi”, ambele iniţiate de un afacerist din Râmnicu Vâlcea, dar care se bucură de sprijinul autorităţilor locale şi judeţene. Evenimentele sunt extrem de apreciate de publicul din ţară şi din afară, graţie artiştilor de talie mondială care vin să concerteze an de an pe Valea Lotrului, precum Beth Hart

Robert Schell, primarul la locuinţa căruia au descins zilele trecute procurorii anticorupţie şi luptătorii DIAS, conduce destinele localităţii de patru mandate (din partea PNL), fiind apreciat de către localnici, pentru iniţiativele sale, dintre care am aminti schimbarea faţadei comuniste a oraşului prin anveloparea şi pictarea vechilor blocuri din centrul civic şi crearea unei pietonale, reabilitarea unor clădiri precum Casa de Cultură distrusă într-un incendiu în urmă cu două decenii, transformarea oraşului în staţiune turistică etc.  

  

Vă mai recomandăm şi:

Cinci persoane rănite într-un accident pe Valea Oltului. Trafic blocat pe un sens pe DN 7 FOTO

Primăria Brezoi, în mijlocul unui scandal de corupţie. 18 percheziţii, inclusiv la locuinţa edilului

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite