Primăria Brezoi, în mijlocul unui scandal de corupţie. 18 percheziţii, inclusiv la locuinţa edilului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Primăriei Brezoi - Vâlcea Foto Adevărul
Sediul Primăriei Brezoi - Vâlcea Foto Adevărul

Primarul din Brezoi - Vâlcea, Robert Schell, şi mai mulţi funcţionari ai administraţiei publice locale s-au trezit joi, 14 octombrie, cu luptătorii DIAS (Intervenţii şi Acţiuni Speciale) la uşă.

O serie de percheziţii au fost realizate de către ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) care au descins la sediul Primăriei Brezoi, la domiciliul edilului (PNL) Robert Schell şi locuinţele altor funcţionari publici, precum şi la sediile unor firme cu care administraţia publică locală a derulat licitaţii şi a încheiat contracte. 

Lucrătorii din Poliţie Judiciară din cadrul DGA ajutaţi de colegii de la DIAS au efectuat 18 percheziţii în total. 

În acest caz se fac cercetări in rem cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi obţinerea ilegală de fonduri, fiind verificate documente legate de modul în care au fost contractate anumite lucrări de construcţie în principal, dar şi operaţiuni derulate între administraţia publică locală şi firmele vizate: cesiuni de creanţe, compensări şi altele

Pe surse am aflat că firmele suspectate au derulat lucrări vizând reabilitare de blocuri şi alte clădiri, amenajare parc, modernizarea unor zone, drumuri, trotuare, parcări, locuri de joacă etc., toate prin achiziţii directe.

Pe perioada percheziţiilor, Primăria Brezoi a fost închisă, iar ofiţerii DGA au ridicat mai multe înscrisuri. 

Deocamdată nu s-a început urmărirea penală împotriva nici unei persoane şi nu s-a menţionat nimic despre vreun prejudiciu.

Primarul aflat în mijlocul acestui scandal de corupţie, Robert Schell, se află la al patrulea mandat.

Vă mai recomandăm şi:  

Problemele turismului. De la tinerii atraşi de mirajul Occidentului la asiaticii care se plimbă de la un patron la altul

Cel mai lung defileu din ţară, văzut din dronă. Imagini de o frumuseţe rară FOTO VIDEO 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite