Pensionarul mitralieră din Mădulari. Ce arsenal impresionant au găsit poliţiştii în casa unui bătrân de 68 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pensionarul a fost amendat cu 5.000 de lei
Pensionarul a fost amendat cu 5.000 de lei

Poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Poliţiei Vâlcea au depistat în comuna Mădulari un pensionar de 68 de ani, deţinător legal de arme şi muniţii, care îngrămădise în propria casă kilograme întregi de muniţie confecţionată artizanal fără a respecta condiţiile de păstrare a armelor.

Poliţiştii au constatat că bărbatul păstra componentele a două arme de vânătoare, pe care le deţine în mod legal, în condiţii necorespunzătoare, nefiind asigurate în conformitate cu prevederile legale. Cazul este similar cu cel al ”deputatului mitralieră”, Cătălin Rădulescu.

De asemenea, poliţiştii au depistat la domiciliul bărbatului kilograme întregi de muniţie artizanală. Este vorba de 268 de capse pentru confecţionarea cartuşelor de vânătoare, aproximativ 0,5 kilograme de pulbere explozivă, peste 1,5 kilograme de bile metalice, cu dimensiunea mai mare de 5 mm, interzise la deţinere, 3 cartuşe de vânătoare confectionate artizanal, cu proiectil unic, 1 dispozitiv tip sertizator, precum şi trei dispozitive metalice, toate folosite la confecţionarea artizanală a cartuşelor de vânătoare.

Poliţiştii au deschis un dosar penal pe numele bărbatului, în care se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de „nerespectarea regimului armelor si munitiilor“ şi „nerespectarea regimului materiilor explozive”, infracţiuni prevăzute de Codul penal. Totodată, au ridicat în vederea continuării cercetărilor armele de vânătoare, muniţia şi materiile explozive deţinute ilegal.

De asemenea, pentru neasigurarea corespunzatoare a armelor si muniţiei aferente acestora, poliţiştii l-au sancţionat contravenţional pe bărbat, cu amendă în cuantum de 5.000 de lei şi i-au anulat dreptul de deţinere, port şi folosire a armelor şi muniţiilor.

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite