O parte dintre chinezii daţi afară din hotelul din Slatina au fost în carantină în China. „Au ieşit din izolare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Test negativ pentru coronavirus Foto pharmaceutical-technology com
Test negativ pentru coronavirus Foto pharmaceutical-technology com

Şase cetăţeni din China au avut parte de o întreagă aventură când s-au decis să vină să lucreze în România. Despre o parte dintre ei s-a aflat că au fost deja în carantină.

Povestea celor şase cetăţeni de origine chineză care au venit în România ca să lucreze la o fabrică din Drăgăşani - Vâlcea este departe de finalizare. 

Pentru o parte dintre ei au venit documentele medicale din China, aşteptate de către specialiştii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Vâlcea. Potrivit acestora, chinezii au fost în carantină înaintea venirii în România. De aceea, au fost scoşi din izolarea impusă de autorităţile din Vâlcea. 

Pentru restul încă se mai aşteaptă actele din China, motiv pentru care sunt în continuare în auto-izolare.

Dacă nu vor veni actele solicitate, chiar dacă sunt asimptomatici şi nici nu provin din zonele cu epidemii de coronavirus, ei vor sta izolaţi până când se va împlini perioada de 14 zile impusă de autorităţile din România. 

Reamintim că cele şase persoane din China au aterizat cu avionul în România în urmă cu o săptămână, pe data de 25 februarie, iar apoi s-au cazat la un hotel din Slatina - Olt, aflat la aproximativ 30 km depărtare de locul unde trebuiau să muncească. 

Nu au întâmpinat nici o problemă la cazare, dar două zile mai târziu, când autorităţile din Olt au aflat despre prezenţa lor, s-a luat decizia izolării acestora la hotel. Abia atunci au început să aibă necazuri, fiindcă din ziua următoare, nu li s-a mai asigurat mâncarea, şi li s-a cerut să părăsească hotelul. 

Obligaţi să-şi caute cazare, au plecat la Drăgăşani - Vâlcea, doar că între timp, pentru că au plecat fără să anunţe autorităţile, s-au trezit cu dosare penale. Patronul hotelului din care au fost izgoniţi a motivat faptul că nu a fost anunţat în scris că este obligat să-i cazeze.

În acest moment, în Vâlcea, peste 180 de persoane sunt izolate la domiciliu. Alte patru se află sub supraveghere în Secţia de Boli Infecţioase din cadrul Spitalului Vechi din Râmnicu Vâlcea. Două dintre acestea au acuzat stări gripale. Ambele s-au aflat în acelaşi avion cu „pacientul 0”, - italianul descoperit cu coronavirus în Rimini, după o vizită în România. Din fericire, în cazul amândurora, rezultatul testărilor făcut de către Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Prof. dr. Matei Balş” din Bucureşti a ieşit negativ. Ambele urmează să fie externalizate.

Celelalte două paciente au acuzat alte afecţiuni medicale: una de natură psihiatrică, după ce a făcut un atac de panică în momentul în care a aflat că e suspectă de coronavirus, iar alta cu hipertensiune arterială.

În Vâlcea nici o persoană nu a fost plasată într-unul din cele cinci centre de carantină.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite