O femeie care ar fi trebuit să stea în izolare cu soţul venit din Italia, s-a plimbat timp de 10 zile pe la instituţiile publice dintr-o staţiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă o persoană care nu a respectat măsura izolarării la domiciliu a fost descoperită de poliţişti după ce 10 zile s-a plimbat nestingherită pe la mai multe instituţii publice.

Ultimul dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor a fost încheiat pe numele unei femei din Călimăneşti - Vâlcea. 

Soţul acesteia s-a întors din Italia în urmă cu aproximativ două săptămâni. Venea dintr-o zonă cu risc de infectare cu coronavirus, fapt pe care femeia l-a ascuns. 

În loc să stea izolată alături de acesta, în toată perioada până vineri 20 martie, când poliţiştii au aflat despre starea de fapt,  a ieşit de mai multe ori din casă. 

În fapt, în cauză s-a reţinut că numita D.E.E., deşi cunoştea faptul că soţul său S.I. s-a aflat pe teritoriul Italiei, într-una din zonele de risc de infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2, de unde a revenit la domiciliul comun în data de 09.03.2020, a ascuns această stare de fapt, nu a respectat măsurile de autoizolare la domiciliu şi s-a deplasat în perioada 09.03.2020 – 20.03.2020 în diferite locuri publice, precum şi la sediul unor instituţii publice”, a transmis purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi. 

Pe rolul acestei instituţii s-a înregistrat vineri dosarul penal, în urma sesizării din oficiu a poliţiştilor judiciarişti din Călimăneşti. 

Ancheta continuă pentru a se afla exact unde şi cu cine a intrat în contact femeia în toată această perioadă. În cazul infestării cu coronavirus, eventualele victime vor fi astfel identificate rapid şi vor intra şi acestea în carantină. 

 

Urmărirea penală este efectuată de lucrători de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei oraşului Călimăneşti sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi”, a mai precizat purtătorul de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Brezoi.

La această oră în judeţul Vâlcea, numărul celor pentru care s-a dispus măsura autoizolării la domiciliu a ajuns la 639 de persoane. Alte 133 se află în carantină, iar 14 sunt internate în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Vâlcea.

În ultimele zile, mai multe persoane s-au ales cu dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, după ce au fost surprinse că, în loc să stea în carantină, sau în izolare, au plecat să se plimbe, să facă o serie de cumpărături, fără să le pese de pericolul pe care-l pot reprezenta pentru toţi cei pe lângă care trec sau cu care intră în contact. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite