Nemulţumit de restricţiile pandemice, a protestat în faţa sediului Poliţiei Vâlcea: „Hoţii!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul
Sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea din Râmnicu Vâlcea Foto Adevărul

Un bărbat care susţine că este victima abuzurilor poliţiei, a protestat joi dimineaţa, 23 septembrie, în faţa sediului Inspectoratului Judeţean de Poliţie din Râmnicu Vâlcea.

Din informaţiile furnizate de către reprezentanţii IPJ Vâlcea, protestatarul se numără printre cei nemulţumiţi de restricţiile impuse de pandemie şi măsurile care se iau cu cei care nu le respectă, fiind amendat în trecut pentru refuzul de a purta mască de protecţie.

A fost sancţionat la începutul lunii septembrie când a intrat într-un magazin fără să se protejeze, iar mai apoi i-a reclamat pe poliţiştii municipali care au intervenit în conflictul său cu reprezentanţii Poliţiei Locale. Modul în care au acţionat oamenii legii se află acum în verificare.

În faţa sediului Poliţiei Vâlcea, echipat cu o pancartă, a strigat în gura mare „Hoţii”, susţinând că reprezentanţii instituţiei fac abuz de funcţie.

La solicitarea reporterului „Adevărul”, în legătură cu această situaţie, purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea a declarat: „În această dimineaţă, în faţa sediului instituţiei s-a prezentat un bărbat care protestează, considerând că i se încalcă drepturile şi libertăţile constituţionale”, a menţionat Sandra Bălteanu, oferind detalii şi despre ce anume l-a determinat pe vâlcean să protesteze.

„În fapt, la data de 3 septembrie, poliţiştii locali i-au cerut bărbatului în cauză să se legitimeze, fiind oprit pentru că nu a purtat mască într-un magazin. Acesta a refuzat să colaboreze, fiind solicitată intervenţia poliţiştilor din cadrul Poliţiei Municipiului Râmnicu Vâlcea, care l-au condus la sediu,  unde a fost sancţionat contravenţional pentru refuz de legitimare. La data de 10 septembrie, acesta s-a prezentat în audienţă la IPJ Vâlcea, pe motiv că poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea nu i-au luat apărarea în faţa poliţiştilor locali, fiind nemulţumit de modalitatea de intervenţie, aspecte care sunt în verificare”, a specificat aceeaşi sursă. 

Reprezentanta Poliţiei a mai precizat şi că protestatarului i s-a oferit consiliere, apoi a fost condus la audieri: „Astăzi (23 septembrie - n.r.), bărbatul a protestat în faţa sediului IPJ Vâlcea pe acelaşi motiv: nemulţumirea faţă de intervenţia poliţiştilor la data de 3 septembrie. Bărbatul a fost consiliat, fiind condus la sediul Poliţiei municipiului Râmnicu Vâlcea pentru aplanarea conflictului”.

Vă mai recomandăm şi:

Un „om al străzii”, cu un picior fără talpă, salvat din nămolul de pe mijlocul râului Olt FOTO VIDEO

Experienţa călătoriei într-un „loc incredibil” din România, catalogată de italieni „magică şi suprarealistă”  

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite