Jair Bolsonaro, primul lider de stat diagnosticat cu coronavirus? Preşedintele brazilian dezminte informaţia. Reuniune de urgenţă la Casa Albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jair Bolsonaro a dezminţit vineri informaţia potrivit căreia este infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2. Vestea despre contaminarea preşedintelui brazilian este prezentată ca fiind sigură de către publicaţia „Rio O Dia”.

Jair Bolsonaro, în vârstă de 64 de ani, este infectat cu coronavirusul SARS-CoV-2, scrie „Rio O Dia”, preluată de BBC News şi alte instituţii media internaţionale.

Dacă informaţia este corectă, atunci ar fi vorba de primul lider de stat aflat în această situaţie.

Testul de coronavirus a fost efectuat după ce Fabio Wajngarten, secretarul de presă al preşedintelui brazilian, fusese găsit contaminat cu SARS-CoV-2 la întoarcerea dintr-o călătorie în Statele Unite. Wajngarten a făcut parte dintr-o delegaţie primită de către preşedintele american Donald Trump la reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, Florida.

Fiul lui Bolsonaro a dat asigurări joi că tatăl său încă nu prezintă vreun simptom al bolii Covid-19, provocată de coronavirusul SARS-CoV-2.

Vineri, după o îndelungată abţinere, Eduardo Bolsonaro a declarat că testul a ieşit negativ. „Punct final”, a spus el pentru Fox News.

În schimb, la câteva ore de la publicarea ştirii precum că este purtător al noului coronavirus, Jair Bolsonaro a negat-o vehement pe reţelele de socializare.

Brazilia, o ţară imensă cu 210 milioane de locuitori, a înregistrat până acum 85 de cazuri de contaminare cu SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, Casa Albă a anunţat joi că nimic nu justifică „în acest stadiu” testarea lui Donald Trump în legătură cu noul coronavirus.

„Preşedintele şi vicepreşedintele practic nu au avut nicio interacţiune cu consilierul care a fost testat pozitiv şi nu au nevoie să fie testaţi în acest stadiu”, a declarat o purtătoare de cuvânt a Executivului american, Stephanie Grisham.

Totuşi, Fabio Wajngarten a postat pe Instagram o fotografie în care apare în stânga preşedintelui american, în timp ce Casa Albă a convocat o reuniune de urgenţă după apariţia informaţiei cu privire la infectarea lui Jair Bolsonaro.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite