Jandarm proaspăt avansat dat exemplu - a donat plasmă pentru bolnavii de COVID: „M-am gândit la familia mea”

0
0
Plt maj Alexie Mihai - jandarmul din Vâlcea proaspăt avansat de 1 Decembrie care a donat plasmă pentru bolnavii de COVID Foto Adevărul
Plt maj Alexie Mihai - jandarmul din Vâlcea proaspăt avansat de 1 Decembrie care a donat plasmă pentru bolnavii de COVID Foto Adevărul

Un jandarm din Vâlcea s-a decis să doneze plasmă pentru bolnavii de COVID - 19, iar superiorii au decis să facă public gestul său pentru a da un exemplu.

Plutonierul major Alexie Mihai din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea a fost confirmat pozitiv la SARS - CoV-2 în luna octombrie.

A manifestat o formă uşoară, iar după ce s-a vindecat a decis să doneze plasmă pentru bolnavii de COVID, la Centrul de Transfuzii Sanguine din Râmnicu Vâlcea.

„Ce m-a determinat să donez plasmă? În primul rând, m-am gândit la familia mea şi la persoanele dragi mie! Dacă ar fi avut nevoie de plasmă, poate era cineva dispus să doneze.

În ceea ce mă priveşte, pot spune că m-am numărat printre cei norocoşi, am manifestat simptome uşoare ale bolii şi nu a fost nevoie de internare în spital.

Sunt bucuros că am putut să ajut, iar faptul că plasma prelevată de la mine poate salva viaţa cuiva mă face să fiu optimist în lupta cu acest inamic invizibil.

Prin gestul meu vreau să îndemn şi celelalte persoane care s-au vindecat de COVID - 19 să meargă să doneze plasmă. Consider că este un ajutor dat atât pacienţilor, cât şi medicilor”, a declarat jandarmul vâlcean.

Plt. maj. Alexie Mihai se află printre jandarmii avansaţi, înainte de termen, cu ocazia zilei de 1 Decembrie pentru „rezultate foarte bune în activitate”. Actualmente, tânărul lucrează în cadrul pazei Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, dar pe perioada pandemiei a fost detaşat la Postul Montan de Jandarmerie Olăneşti şi la Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Vâlcea. 

Şi reprezentanţii unităţii din care jandarmul face parte îndeamnă românii, care pot şi vor să o facă, să doneze plasmă: „Pe această cale, vă îndemnăm şi pe voi să îi urmaţi exemplul lui Mihai pentru a salva cât mai multe vieţi!”.

De la începutul pandemiei, 41 de jandarmi din Vâlcea au fost diagnosticaţi cu SARS - CoV-2, dintre care nouă sunt în curs de vindecare. Iniţiativa plt. maj. Alex Mihai nu este singulară, dar cei mai mulţi au preferat să nu o facă publică, din diverse motive. 

Gestul de întrajutorare al plt. maj. Alexandru Mihai vine la numai câteva zile după ce un alt coleg, plt. maj. George Tacăle a avut inspiraţia de a marca Ziua Naţională a României - 1 Decembrie - printr-un mod inedit, o premieră: a cântat la pian Imnul României la 1.700 m altitudine pe Vârful Roman, din Munţii Căpăţânii, judeţul Vâlcea, alături de un uriaş steag de 12 X 8 metri. 

Vă mai recomandăm şi:

Un jandarm a cântat Imnul României la pian, în vârf de munte, la peste 1.700 de metri, de Ziua Naţională VIDEO

„Se poate construi şi în România”, spune o tânără după ce a trăit în Olanda şi Brazilia 

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite