Bebeluş desfigurat de tatăl vitreg. Are nevoie de 40 de zile de îngrijiri medicale, pentru „fisură la cap şi clavicula ruptă”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copilă de 1 an şi opt luni maltratată de tatăl vitreg în Lăpuşata - Vâlcea FOTO Arhivă
Copilă de 1 an şi opt luni maltratată de tatăl vitreg în Lăpuşata - Vâlcea FOTO Arhivă

O fetiţă de numai un an şi opt luni a fost desfigurată în bătaie de soţul mamei sale, la finele anului trecut. Miercuri, 6 ianuarie, agresorul a fost dus în faţa magistraţilor cu propunere de mandat de arestare preventivă.

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 6 ianuarie 2021, punerea în mişcare a unei acţiuni penale faţă de un bărbat de 21 de ani, din Lăpuşata - Vâlcea, pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. 

Din cercetări reiese că povestea s-a petrecut într-un sat din comuna Lăpuşata, în luna decembrie. Tânărul a lovit copila în „mod constant” cu palmele şi un „corp dur”, pentru că aceasta nu se oprea din plâns. 

Abia duminică, 3 ianuarie, micuţa a ajuns la spital, unde a fost internată cu răni pe întregul corp, iar în ziua următoare a fost examinată medico-legal. 

Nimeni nu a ştiut ce s-a petrecut în locuinţa minorei, până nu au venit poliţiştii să facă cercetări. Şi probabil nu s-ar fi aflat nimic, dacă micuţa nu ar fi ajuns la spital, unde s-a constatat că a suferit un traumatism cranian şi o fractură de claviculă, pentru vindecarea cărora sunt necesare 40 de zile de îngrijiri medicale. 

„Iniţial, au negat problema, când a venit poliţia s-a complicat treaba”

De la primarul comunei în care s-a petrecut fapta, Nicolae Joiţa, am aflat că mama micuţei se căsătorise de puţin timp cu un tânăr de 21 de ani. Fetiţa era rezultatul unei relaţii anterioare. Locuiau împreună cu părinţii băiatului. 

„Ştiu că s-a făcut o anchetă socială, după ce poliţia a fost la faţa locului. S-a întocmit un dosar de cercetare penală. Nu ştiu să fi avut probleme până acum. Nu cunosc situaţia personală. O luase pe fată cu fetiţa mică, s-au certat, nu ştiu ce s-a întâmplat. Când a fost asistenta mea socială acolo, a spus că se înţeleg, că nu sunt probleme, că nu a bătut-o, dar la final, după cercetări, a reieşit altceva. Au situaţie ca lumea, locuinţă cu condiţii, stăteau cu părinţii lui. Până acum, nu am fost sesizaţi de vreun scandal. Am înţeles, din ce mi-a spus asistenta socială, că ar fi avut clavicula ruptă şi o fisură la cap. Iniţial, au negat problema, dar când a venit poliţia s-a complicat treaba. De abia se luaseră.” 

Pentru că plângea neîncetat „a exercitat constant acte de violenţă” 

Cât de mult s-au complicat lucrurile reiese din ancheta penală: „Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în cursul lunii decembrie 2020, inculpatul, în timp ce se afla la domiciliul său împreună cu minora in vârstă de 1 an şi 8 luni (rezultată din relaţia anterioară a soţiei inculpatului), care plângea neîncetat, a exercitat în mod constant acte de violenţă asupra acesteia, cauzându-i leziuni traumatice”, au declarat procurorii vâlceni.

Aceeaşi sursă a mai menţionat şi că: „Minora a fost internată, la data de 03.01.2021, la spital, în vederea acordării îngrijirilor medicale de specialitate, având în vedere că aceasta prezenta multiple leziuni pe întreaga suprafaţă a corpului. La data de 04 ianuarie 2021, minora a fost examinată din punct de vedere medico-legal, medicii concluzionând ca aceasta prezintă leziuni traumatice care s-au putut produce prin comprimare digito-palmară, precum şi prin lovire cu şi de corp/plan dur, necesitând 40 zile îngrijiri medicale de la data producerii leziunilor”.

Ancheta a fost efectuată împreună cu poliţişti din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea.

Miercuri, 6 ianuarie, tatăl vitreg al micuţei maltratate urmează să fie prezentat unui judecător de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Râmnicu Vâlcea, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile. Surse apropiate anchetei susţin că există toate şansele ca bărbatul să ajungă după gratii.

Vă mai recomandăm şi:

Peste jumătate dintre cadrele medicale refuză vaccinarea: „Spun că nu-i tratăm bine de COVID şi le mor rudele, dar şi că virusul nu există“

Nebunie pe drumuri şi pe pârtiile închise din Vâlcea: „Se putea schia mai bine decât la Sinaia” FOTO VIDEO 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite