Arestat după ce şi-a desfigurat bunica şi mama cu un topor, pentru cheile de la maşina cu care apoi s-a răsturnat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Marian Stan de 30 de ani din Băbeni - Vâlcea arestat după ce şi-a desfigurat mama şi bunica cu un topor Foto Arhiva personală
Marian Stan de 30 de ani din Băbeni - Vâlcea arestat după ce şi-a desfigurat mama şi bunica cu un topor Foto Arhiva personală

Un bărbat de 30 de ani din Băbeni - Vâlcea a fost arestat preventiv după ce a încercat să-şi omoare familia. Dacă vreuna dintre victimele aflate în stare gravă la spital nu va supravieţui, vâlceanul riscă să fie acuzat de omor.

Tentativa de omor a avut loc în a doua noapte de Paşte. Bărbatul din Băbeni i-a cerut mamei sale cheile de la maşină şi bani de buzunar. Când aceasta a refuzat, ştiind că bărbatul are permisul suspendat, a început să o ia la bătaie.

De frică, femeia a fugit la soacra sa, care locuia în apropiere. Bărbatul a urmat-o şi, când bunica i-a luat apărarea mamei, şi-a descărcat întreaga furie şi asupra acesteia. 

Le-a lovit pe amândouă cu un topor, până le-a desfigurat, iar apoi a luat cheile maşinii şi a plecat la plimbare. Doar că la intrare în municipiul Râmnicu Vâlcea a pierdut controlul direcţiei de mers şi s-a răsturnat cu autoturismul în afara şoselei.

A doua zi dimineaţa, când tatăl său s-a întors de la serviciu, şi-a găsit mama şi soţia într-o baltă de sânge. El a fost cel care a alertat autorităţile. 

Vecinii victimelor susţin că nu au auzit nimic în noaptea scandalului. Abia dimineaţa când au văzut maşinile de poliţie şi de ambulanţă au aflat ce s-a petrecut.

Agresorul a fost iniţial reţinut pentru 24 de ore, două zile mai târziu de la comiterea agresiunii, ulterior arestat în cursul acestei săptămâni a contestat măsura, dar vineri, 29 aprilie, instanţa de judecată i-a respins cererea, motiv pentru care a rămas după gratii. 

„Erau pline de sânge, nu le recunoşteai”

„Nu s-a auzit nimic, nici strigăt de ajutor, nici urlet de durere, nimic, că dacă se auzea sigur intervenea cineva. Dimineaţa am văzut când le-a luat salvarea pe femei şi când au venit maşinile cu sirenele pornite. Erau bietele de ele de nerecunoscut. Arătau ca într-un film de groază, aşa erau de desfigurate şi de pline de sânge. A bătrână abia se ţinea pe picioare şi înainte de a fi bătută. Nu cred că va supravieţui. Nu ştim motivul pentru care a luat-o razna. Le-a bătut mai rău ca pe nişte câini”, au menţionat localnicii. 

„A ieşit cu maşina în decor, avea permisul suspendat”

Cu privire la accidentul rutier produs în Râmnicu Vâlcea, reprezentanţii Poliţiei Vâlcea au menţionat: „Poliţiştii Municipiului Râmnicu Vâlcea au fost sesizaţi cu privire la un eveniment rutier care a avut loc pe Calea lui Traian, în noaptea de 26 aprilie. Un autoturism s-a răsturnat pe partea carosabilă. A fost identificat şi şoferul, un bărbat de 30 de ani din Băbeni. A pierdut controlul direcţiei de mers, a ieşit în decor şi a lovit mai mulţi arbori de pe marginea carosabilului, după care autoturismul s-a răsturnat. Bărbatul a fost testat cu aparatul etilostest, rezultatul fiind negativ, însă în urma verificărilor în baza de date s-a descoperit că are dreptul de a conduce suspendat”, a precizat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vâlcea, Cătălin Udrea. 

Aceeaşi sursă a mai declarat că incidentul rutier s-a finalizat doar cu pagube materiale şi că împotriva bărbatului s-a deschis un dosar penal pentru conducere pe drumurile publice fără a poseda permis. 

„Le-a lovit cu toporul în zona capului şi pe toată suprafaţa corpului”

În ceea ce priveşte agresiunea comisă împotriva mamei şi bunicii, reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au precizat că suspectul a fost arestat preventiv pe 30 de zile pentru tentativă de omor calificat asupra a doi membri de familie. 

„Probatoriul administrat a relevat faptul că, în noaptea de 25 aprilie, în jurul orei 22:30, în timp ce inculpatul se afla la locuinţa bunicii sale, din oraşul Băbeni - Vâlcea, pe fondul unui conflict verbal iniţial cu mama sa, generat de faptul că părinţii refuzau să îi dea bani, inculpatul le-a aplicat celor două victime (bunica şi mama) mai multe lovituri cu un topor, în zona capului şi pe toată suprafaţa corpului. Le-a provocat leziuni traumatice care necesită circa 70 - 80 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi care sunt de natură să pună viaţa victimelor în primejdie. În prezent, persoanele vătămate au fost transferate în stare gravă la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova”, au menţionat procurorii vâlceni. 

Aceştia au mai precizat că punerea în mişcare a acţiunii penale a fost dispusă în data de 27 aprilie, când vâlceanul a fost reţinut pentru 24 de ore. Ulterior, a fost admisă cererea şi s-a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele agresorului pe o perioadă de 30 de zile.

A contestat decizia instanţei, dar a rămas în arest

Vineri, 29 aprilie, agresorul a contestat decizia de arest preventiv, dar solicitarea sa a fost respinsă, potrivit informaţiilor publicate pe portalul instanţelor de judecată, motiv pentru care a rămas după gratii, în Centrul de Arest al Poliţiei Judeţene Vâlcea. 

Ancheta s-a desfăşurat cu ajutorul poliţiştilor din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale al IPJ Vâlcea şi al celor de la Poliţia oraşului Băbeni. „Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele”, au mai menţionat procurorii.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Cinci zile a rătăcit o femeie prin păduri, până să fie salvată graţie flerului unui poliţist: „Era desculţă şi moartă de foame”

România lui Dorel. Sens giratoriu dezaxat de la Sibiu, închis la nici o zi de funcţionare. Era pericol public VIDEO

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite