VIDEO Cum se sting 3.000 de lumini la Peleş pentru „Ora Pământului“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peleşul va fi o oră în întuneric, pentru „Ora Pământului“. FOTO captură video
Peleşul va fi o oră în întuneric, pentru „Ora Pământului“. FOTO captură video

Muzeul Naţional Peleş participă sâmbătă seară la „Ora Pământului”, oprind peste 3.000 de becuri. Muzeografii castelului au realizat un clip inedit în care se arată cum luminile din somptuoasele candelabre şi reflectoarele exterioare sunt stinse, una câte una

Pe 23 martie, între orele 20.30-21.30, Castelul Peleş se va alătura sutelor de milioane de oameni din întreaga lume şi miilor de instituţii care vor stinge lumina, pentru o oră, marcând, astfel, „Ora Pământului”.

În acest an, pe 23 martie, între orele 20.30-21.30, „o dată cu stingerea pentru o oră a luminilor exterioare sau interioare care nu sunt esenţiale funcţionării şi deconectarea echipamentelor electronice aflate în stand-by este momentul să trecem la o schimbare pozitivă şi profundă a modului nostru de a relaţiona cu mediul“, este mesajul muzeografilor de la Peleş.

Mesajul este însoţit de un clip video, realizat în castel, care arată cum interioarele intră treptat în umbră şi întuneric, pe măsură ce miile de becuri din candelabre sunt stinse, unul câte unul, iar exteriorul castelului se confundă cu peisajul după închiderea reflectoarelor exterioare.

Clipul poate fi vizionat şi pe site-ul castelului, peles.ro.


 

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite