Restaurantul din Sinaia unde 9 copii au făcut toxiinfecţie alimentară, amendat cu 20.000 de lei

0
Publicat:

Restaurantul din Sinaia unde mai mulţi elevi şi o profesoară s-au îmbolnăvit din cauza mâncării a fost închis marţi de către DSP şi amendat miercuri cu 20.000 de lei din cauza nerespectării normelor sanitare, relatează Agerpres.

Copiii se aflau în vacanță la Sinaia FOTO Arhivă Adevărul
Copiii se aflau în vacanță la Sinaia FOTO Arhivă Adevărul

"A fost aplicată sancţiune conform conform H.G. nr. 857/2011 actualizată, în valoare de 20.000 de lei", a precizat miercuri DSP Prahova. Conform sursei citate, în urma controalelor efectuate după ce copiii s-au îmbolnăvit a reieşit că spaţiul nu corespunde din punct de vedere igienico-sanitar.

DSVSA Prahova a transmis, miercuri, într-un comunicat de presă, că în urma controalelor efectuate a dispus închiderea localului "La Gigel" din Sinaia.

Trei elevi sunt încă în spital

Nouă copii şi un adult, aflaţi în vacanţă la Sinaia, au avut simptome, marţi, la două ore după ce au mâncat. Toţi au fost preluaţi de ambulanţe şi duşi la spitalul din localitate. Trei copii mai erau internaţi miercuri, urmând să fie externaţi în cursul zilei de joi, starea de sănătate a acestora fiind stabilă, au anunţat autorităţile. Cei zece pacienţi proveneau dintr-un grup mai numeros din Teleorman. Conform spitalului din Sinaia, toţi aveau "simptome comune urmare a consumului de produse alimentare de la un operator de pe raza oraşului".

11 copii care au acuzat stări de rău la piscina din Avrig, duși de urgență la spital 

Mai multor copii li s-a făcut rău pe 25 iulie 2023 la ștrandul din localitatea Avrig, județul Sibiu. 11 copii au fost transportați la Compartimentul de Primiri Urgențe (CPU) al Spitalului Luther.

Din informațiile oferite de reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Sibiu reiese că incidentul neplăcut s-a produs la singura piscină din Avrig, parte dintr-un complex turistic unde cel mai probabil victimele au suferit o toxiinfecție alimentară provenită în urma consumării unor alimente alterate.

„În urma unui apel pe numărul unic de urgență 112, un echipaj SMURD, o autospecială de transport victime multiple (ATPMV) și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță (SAJ) au intervenit de urgență în localitatea Avrig, la un ștrand. Mai mulți copii aveau nevoie de asistență medicală. La fața locului au fost identificați 11 minori, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani, care acuzau stări de rău, fiind suspecți de toxiinfecție alimentară”, a menționat purtătoarea de cuvânt a ISU Sibiu, Andreea Ștefan.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite