Mama gemenilor morţi după ce au căzut de la etajul 10, obligată la tratament medical, la un an de la tragedie

0
0
Andreea Vizu a fost obligată de instanţă să urmeze un tratament FOTO Facebook
Andreea Vizu a fost obligată de instanţă să urmeze un tratament FOTO Facebook

Judecătorii din Ploieşti au dispus obligarea la tratament provizoriu în cazul Andreei Vizu, mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul zece.

Instanţa a luat această decizie, joi 16 iunie 2022, la aproape un an de la tragedie deşi femeia a fost pusă sub acuzare încă din august 2021.

Măsura de obligare la tratament a fost luată în cadrul dosarului penal în care Andreea Vizu este acuzată de ucidere din culpă. Cauza se află în faza de judecată pe fond la Judecătoria Ploieşti şi are primul termen în data de 7 iulie 2022.

Cât timp mama gemenilor se află sub puterea deciziei de obligare la tratament, ea trebuie să se prezinte la un spital, fără a se interna însă, dar să urmeze indicaţiile unui medici specialist. 

Spitalul va ţine legătura în permanenţă cu instanţa şi va comunica ”dacă persoana obligată la tratament s-a prezentat pentru a urma tratamentul; b) dacă persoana obligată la tratament se sustrage de la efectuarea tratamentului după prezentare; c) dacă, din cauza înrăutăţirii stării de sănătate a persoanei faţă de care s-a luat măsura obligării la tratament medical, este necesară internarea medicală; d) dacă, datorită ameliorării, stării de sănătate a persoanei faţă de care s-a luat măsura de siguranţă a obligării la tratament medical, efectuarea tratamentului medical nu se mai impune”, potrivit portalului instanţelor de judecată.

În cazul în care femeia va întrerupe tratamentul ”cu rea credinţă”, instanţa poate dispune internarea provizorie.

Vizu a fost decăzută din drepturile părinteşti în cazul celui de-al treilea copil al său, un băiat în vârstă de 6 ani tot printr-o sentinţă a Judecătoriei Ploieşti la cerera Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Prahova. Decizia a fost luată în luna februarie a acestui an. Băiatul a rămas în grija tatălui biologic.

Cei doi gemeni, un băiat şi o fetiţă în vârstă de nici doi ani, au murit în data de 11 august 2021 după ce au căzut de la etajul zece al blocului în care locuiau împreună cu mama lor şi fratele mai mare. În momentul tragediei, femeia se afla într-o altă cameră şi era în live pe o reţea de socializare.

A aflat despre tragedie atunci când a fost căutată de un echipaj de jandarmi care i-a dat cumplita veste. Ea a fost internată o perioadă la un spital de psihiatrie, dar a cerut externarea pentru a putea participa la înmormântarea copiilor.

Vă recomandăm şi:

Mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul zece, ameninţată cu moartea de tatăl copiilor. Femeia a fost trimisă în judecată

Mama gemenilor care au murit după ce au căzut de la etajul zece a fost decăzută din drepturile părinteşti. Femeia mai are un copil

Mai multe - Ploieşti

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite