Familia care și-a omorât fetița, prin opărire, a fost trimisă în judecată. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova

0
Publicat:

Părinţii care şi-au omorât fetiţa, în vârstă de doi ani şi 10 luni, prin opărire au fost trimişi în judecată pentru omor calificat. Printre inculpați se află și bunica paternă a copilului. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul Prahova.

Părinți care și-au ucis fiica au fost trimiși în judecată Foto: Arhivă Adevărul
Părinți care și-au ucis fiica au fost trimiși în judecată Foto: Arhivă Adevărul

Tragicul eveniment a avut loc în comuna Poienarii Burchii din județul Prahova, în seara zilei de 26 octombrie 2021. Nenorocirea a avut loc în locuința bunicii fetiței. Domiciliul părinţilor este în judeţul Călăraşi.

După un an și jumătate de cercetări, părinții copilului au fost reținuți în cauză. La 1 aprilie 2023, cei doi au fost arestați preventiv, fiind acuzați că nu au luat nicio măsură pentru a-și ajuta copilul, după ce s-a opărit.

Fetița a trecut prin chinuri groaznice

Anchetatorii au stabilit că micuța a avut o moarte violentă, ca urmare a arsurilor grave pe care le-a suferit. S-a demonstrat că atât părinţii, cât şi bunica paternă nu au făcut nimic pentru a o salva.

”În intervalul orar 22:00 - 05:00, nici inculpatul M.H. nici soţia acestuia M.M.D, deşi, în calitate de părinţi, aveau obligaţia legală de acţiona în sensul asigurării accesului, de urgenţă, la îngrijiri medicale de specialitate, nu au luat nicio măsură, stând în pasivitate, deşi copilul a dat semne vizibile de suferinţă”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova.

Fetița a trecut prin chinuri groaznice. Conform procurorilor, copilul a avut arsuri de grad II-III, pe 54% din suprafaţă corporală. 

În seara crimei, în casă se aflau părinții copiilor, bunica paternă şi concubinul acesteia Niciunul dintre adulți nu a sunat la 112 pentru a cere ajutor. Într-un final, concubinul bunicii a fost cel care a apelat autorităţile. Ambulanţa a fost apelată abia a doua zi, la ora 05:00 dimineața, însă la sosirea echipajului medical, micuţa era deja decedată.

Cei doi inculpaţi mai au doi copii minori.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite