Elicopterul SMURD intervine de urgență la Sinaia pentru a prelua un bebeluș născut cu o malformație rară

0
Publicat:

Elicopterul SMURD Neonat intervine miercuri dimineață, 7 septembrie, la Sinaia pentru a prelua în regim de urgență un bebeluș care s-a născut cu grave probleme medicale.

Echipa Neonat SMURD va transporta bebelușul la un spital din București FOTO Arhivă
Echipa Neonat SMURD va transporta bebelușul la un spital din București FOTO Arhivă

Potrivit reprezentanților Primăriei Sinaia, copilul s-a născut miercuri dimineață la ora 8, la spitalul din stațiune, ”cu intestinele în afara abdomenului”, motiv pentru care are nevoie urgentă de intervenție medicală de specialitate.

Bebelușul va fi transportat de echipa SMURD Neonat, cu elicopterul, la Spitalul ”Grigore Alexandrescu” din București, unde este așteptat de medici chirurgic și neonatologi.

Stațiunea Sinaia este singura localitate din Prahova care are amenajat un heliport special destinat cazurilor medicale pentru care este necesară intervenția elicopterului, pentru transportul pacienților la un spital din București.

Heliportul face parte dintre cele 29 de puncte naționale ce oferă posibilitatea transportului aerian în regim de urgență, asigurând preluarea pacienților de pe toată Valea Prahovei.

În Sinaia, elicopterele SMURD sunt solicitate să intervină cel mai des în cazul accidentelor pe munte, când turiștii grav răniți nu pot fi transportați cu ambulanța.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite