Dosar de ucidere din culpă în cazul elevei care a murit în tabăra din Buşteni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vila unde s-a petrecut accidentul. FOTO: cppi.ro
Vila unde s-a petrecut accidentul. FOTO: cppi.ro

Procurorii din Sinaia au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul accidentului în urma căruia o elevă de 13 ani a murit într-o tabără din Buşteni, neautorizată de Ministerul Educaţiei.

O fată în vârstă de 13 ani, olimpică la matematică, a fost găsită marţi dimineaţă în hipotermie severă, cu o temperatură a corpului de numai 19,5 grade, lângă o vilă din Buşteni, unde era cazată în tabără.

Eleva a supravieţuit doar 12 ore după ce a fost găsită, timp în care a fost în comă profundă, iar inima şi respiraţia au fost susţinute de aparate.

Inima ei a cedat însă marţi seară, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Orăşenesc Sinaia, unde era internată.

Dosarul a ajuns la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia. „După momentul decesului, poliţiştii au trimis dosarul procurorilor de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia“, a spus Daniel Radu, purtător de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova.

Deocamdată, cercetările vizează mai multe persoane, iar moartea fetei a fost încadrată de procurori ca ucidere din culpă.

Încadrarea în acest caz s-a făcut pentru ucidere din culpă. Sunt cercetate mai multe persoane şi vom putea vorbi despre un autor în momentul începerii urmăririi penale. Deocamdată se fac verificări preliminare începererii urmăririi pentru stabilitarea cu exactitate a cauzelor acestui accident. Poliţia va continua cercetările sub supravegherea procurorilor“, a declarat Iulian Văduvan, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia.

Tabăra a fost organizată de profesorul de matematică Mircea Lascu. Acesta este directorul şi fondatorul Editurii GIL Zalău, specializată şi în publicarea multor culegeri de matematică. Este, de asemenea, o persoană care se implică activ în pregătirea şi susţinerea elevilor care participă la olimpiadele de matematică şi autorul multor cărţi de profil.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite