Alertă de urs la Vălenii de Munte. Localnicii sunt sfătuiți să nu îl fotografieze sau să îl hrănească

0
Publicat:

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Prahova a emis, luni dimineaţă, un mesaj RO-ALERT pentru a semnala prezenţa unui urs în oraşul Vălenii de Munte. Potrivit ISU, animalul a fost văzut pe strada Petre Liciu din localitate, relatează Agerpres.

Un urs a fost observat la Vălenii de Munte FOTO Adevărul
Un urs a fost observat la Vălenii de Munte FOTO Adevărul

Cetăţenii sunt sfătuiţi să nu se apropie de urs, să nu îl fotografieze şi să nu îl hrănească.La faţa locului se deplasează un echipaj SMURD, precizează sursa citată.   

Un urs a fost prins într-un laț, în urmă cu 3 zile, montat de braconieri în zona Taia din Valea Jiului (Hunedoara), o regiune de la poalele munților Șureanu și Parâng, ce este populată de numeroase animale sălbatice.

În seara de joi, 7 septembrie 2023, un paznic de vânătoare din zona Taia (Petrila, județul Hunedoara) a descoperit un urs viu, prins într-un laț.

Urs captiv în lațul pus de braconieri

„Echipa operativă formată din lucrători din cadrul serviciului Arme, Explozivi, Substanțe Periculoase şi ai Poliţiei Orașului Petrila, care s-a deplasat la faţa locului a constatat faptul că în zona Taia, în extravilanul orașului Petrila, la aproximativ 500 de metri de locuințele din acea zonă deluroasă, se află un ursadult, prins într-un laț format dintr-o sârmă oțelită de piciorul din spate. Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic și continuă cercetările în vederea identificării persoanelor bănuite de comiterea faptei și a luării măsurilor legale”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Hunedoara.

Paza locului în care s-a aflat ursul a fost asigurată pe durata nopții de jandarmi, până în cursul dimineții de vineri, 8 septembrie 2023, când medicul veterinar sosit la fața locului a tranchilizat ursul.

„Ca urmare a examinării animalului, medicul veterinar a constat că prezenta o excoriație și edem ușor la piciorul drept din spate, nefiind constatate fracturi sau leziuni incompatibile cu viața, astfel că a fost eliberat”, a informat Bogdan Nițu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.  

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite