„Alarmă la Peleş!“ Un roman despre un furt adevărat, de la castel, va fi lansat la Peleş

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Romanul poliţist se bazează pe un furt real, petrecut la Castelul Peleş. FOTO peles.ro
Romanul poliţist se bazează pe un furt real, petrecut la Castelul Peleş. FOTO peles.ro

Lansare de carte la locul faptei! Scriitorul Petre Crăciun va fi miercuri, la Castelul Peleş pentru autografe şi prezentarea romanului poliţist „Alarmă la Peleş“ care se bazează pe un fapt real, un furt petrecut chiar la castel

Petre Crăciun (născut la 29 august 1962) este profesor de istorie, scriitor, iar de 20 de ani lucrează în presă şi comunicare publică. A realizat 300 de emisiuni la TVR şi TVR Internaţional, precum şi numeroase filme documentare sau spoturi audio-video pentru diferite campanii sociale. Vreme de peste şase ani a publicat, săptămânal, foileton poliţist, fiind părintele personajului Mircea Atanasiu.

În 2009 a întemeiat compania Optimal Media Solution, care are în componenţă publicaţia online Optimal Media, o casă de producţie de filme şi Editura Zorio. Din 2010 a iniţiat şi portalul Literatură Copii, destinat micilor cititori şi viitori scriitori. Este iniţiatorul unor campanii de rezonanţă, precum: O carte pentru Valea Plopului, Reinfiinţaţi Agenţia Naţională Antidrog, Primeşte-l alături de tine etc.

Este autorul cărţilor poliţiste: Cureaua cu ţinte, Alarmă la Peleş, Unde-i victima, domnule Atanasiu? Scrie de peste 20 de ani literatură pentru copii: Floarea înţelepciunii şi iarba puterii (poveşti) şi Taina ghemului de aţă (versuri), Cândva mă chema Codiţă (povestiri) şi Cruciada pisicilor (versuri). Deţine premiul I al Asociaţiei Scriitorilor din Iaşi pentru poveşti. Petre Crăciun a mai semnat: Complexul sălii de aşteptare (eseuri), Cuvânt dinlăuntru (eseuri), Introspecţii (versuri), În spatele oglinzii (versuri), Alege viaţa (interviuri cu foşti consumatori de droguri).

A scris scenarii poliţiste pentru emisiunea Enigma, produsă de TVR, un format unic până la ora actuală în industria de gen şi are în lucru un film documentar despre romanul poliţist românesc, ce va putea fi văzut pe ecranele din România din anul 2013.

Volumul „Alarmă la Peleş“ a fost scris după comitera unui furt la Muzeul Peleş (al cărui obiect rămâne să-l descoperiţi din paginile romanului), fiind publicat într-o primă ediţie în 1996, la Editura Grafica Prahoveană. Prima lansare a fost organizată tot la Pelişor, în prezenţa scriitorilor Nicolae Rotaru şi George Tomozei. Au participat atunci şi mai multi membri ai echipei operative care a contribuit la descoperirea vinovatului, lucru care se va întâmpla şi pe 10 iulie 2013, la relansare.

Lansarea cărţii „Alarmă la Peleş“ va avea loc miercuri, în Holul de Onoare al Castelului Pelişor, începând cu ora 11.00.

Vă mai recomandăm

FOTO Sesiune de autografe înainte de Supercupa României. Fotbaliştii Petrolului s-au întâlnit cu sute de fani

FOTO Ca în vremurile de altădată. Derby-ul de Trap al României a adunat câteva mii de spectatori la Hipodromul Ploieşti

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite