50 de bătrâni şi 21 de angajaţi dintr-un azil din Prahova, testaţi pozitiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cămin de bătrâni FOTO Diana Frîncu
Cămin de bătrâni FOTO Diana Frîncu

Primul focar de infecţie cu coronavirus din Prahova a fost depistat într-un azil privat de bătrâni din comuna Izvoarele. 50 dintre cei 68 de bătrâni cazaţi aici, dar şi 21 de angajaţi ai căminului au fost testaţi pozitiv COVID-19.

Este pentru prima dată de la debutul pandemiei de coronavirus când în Prahova este depistat un astfel de focar, cu un număr atât de mare de cazuri pozitive de COVID-19.

Potrivit unor surse, cele 71 de persoane testate pozitiv au rămas pentru moment în căminul de la Izvoarele. Autorităţile judeţene care coordonează criza COVID-19 în Prahova urmează să ia o decizie cu privire la spitalele unde acestea vor fi internaţi beneficiarii cazaţi în cămin, dat fiind că la nivelul judeţului nu mai sunt atât de multe locuri disponibile pentru cazurile de coronavirus.

De la începutul epidemiei şi până în prezent, la nivelul judeţului Prahova, 277 de persoane au fost confirmate cu noul coronavirus.

Cadrele depistate pozitiv au fost internate. DSP a dispus ca personalul care a fost testat şi are rezultate negative să rămână în izolare la locul de muncă şi să asigure continuitatea serviciilor, cu luarea unor măsuri suplimentare de protecţie.

La sfârşitul lunii aprilie, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, la propunerea DSP, a decis testarea tuturor angajaţilor din centrele de îngrijire a persoanelor adulte din judeţ. Au fost realizate două rânduri de teste, inclusiv la această unitate medico-socială. Ultimele rezultate de aici au sosit pe 6 iunie şi au fost negative. Decizia a fost luată tocmai pentru a fi preîntâmpinate astfel de situaţii.

Dintre cei 277 de prahoveni confirmaţi de la începutul epidemiei şi până în prezent, opt au decedat, iar 105 au fost declaraţi vindecaţi şi externaţi.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ, destinate îngrijirii bolnavilor infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, sunt internaţi 11 pacienţi.

PloieştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite