Unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România, la un pas de a fi blocat. Care au fost motivele și ce soluție s-a găsit

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În urmă cu câteva săptămâni, Adrian Bodoc, reprezentantul WeBuild, firma ce realizează tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești, a declarat că după sărbătorile pascale se va închide timp de un an și jumătate centura Piteștiului din cauza lucrărilor.

Traficul va fi restricționat pe o bandă pe centura Piteștiului FOTO Google Maps
Traficul va fi restricționat pe o bandă pe centura Piteștiului FOTO Google Maps

Firma WeBuild lucrează și la capătul tronsonului 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești, ce ajunge în centura Piteștiului. Afirmațiile sale au stârnit multe reacții negative din partea autorităților, în condițiile în care centura Piteștiului este unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România, cu peste 50.000 de vehicule ce o tranzitează zilnic, multe mergând spre Sibiu și Transilvania, iar o deviere a traficului prin Pitești ar fi dus la blocaje interminable.

În cele din urmă, după discuții între CNAIR, WeBuild și Primăria Pitești, s-a găsit soluția: o deviere provizorie a traficului pe 800 de metri, prin reducerea numărului de benzi și realizarea unui drum provizoriu.

„Autostrada de centură a municipiului Pitești nu va fi închisă, urmând a se realiza o deviere provizorie a traficului (în zona nodului rutier Bascov) pe o lungime de 800 de metri, prin execuția unui drum provizoriu (cu o lățime totală de 7 metri) în lungul autostrăzii de centură. Această deviere a traficului este necesară pentru a fi executat pasajul pe autostradă, peste strada Serelor – Depozitelor, și se va realiza în mai multe etape, în funcție de evoluția lucrărilor de pe șantier pe o perioadă de maximum un an și jumătate. Devierea provizorie a traficului constă în reducerea numărului de benzi (de la două benzi pe sens la o banda pe sens), iar separarea fluxurilor de circulație se va realiza prin balize iluminate”, au declarat pentru ”Adevărul” reprezentanții CNAIR.

Care este stadiul lucrărilor la tronsonul 5 al autostrăzii Sibiu-Pitești

În prezent, progresul fizic al lucrărilor la tronsonul cinci al viitoarei autostrăzi Sibiu-Pitești este de 29,39%, antreprenorul încadrându-se în graficul de execuție aprobat.

Lungimea totală a tronsonului 5 (Curtea de Argeş-Piteşti) al Autostrăzii Sibiu-Pitești este de 30,35 kilometri. Contractul pentru acest tronson important a fost semnat la Pitești în urmă cu aproape trei ani, pe 11 mai 2020, în prezența a numeroși oficiali.

Valoarea contractului se ridică la suma de 1,7 miliarde de lei fără TVA, finanţarea pentru realizarea tronsonului cinci fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile.

Termenul de realizare a tronsonului 5 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti este de 48 de luni. În cazul în care nu apar impedimente, tronsonul 5 ar trebui să fie gata în toamna lui 2025. Perioada de garanție asumată de către constructor prin contract este de 120 de luni.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite