Un român aflat în arestul IPJ Argeş va fi extrădat în Germania pentru infracţiuni grave

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Andrei Răducanu are 32 de ani şi a fost arestat preventiv printr-o decizie a Curţii de Apel Piteşti, în urma unui mandat european. Bărbatul, urmărit pentru constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, fals privind identitatea, falsificare de documente şi fraudă informatică, se află, de sâmbătă, în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul  IPJ Argeş.

Tânărul este din Râmnicu Vâlcea, însă în ultimult timp s-a aflat în Germania, acolo unde ar fi şi comis mai multe indracţiuni: constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, fals privind identitatea, falsificare de documente şi fraudă informatică. Pentru aceste fapte, românul a fost dat în urmărire internaţională. A fost reţinut de poliţiştii români şi a ajuns în faţa magistraţilor Curţii de Apel Piteşti, care la solicitarea Parchetului au dispus “arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate Răducanu Andrei, în prezent aflat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, pe o perioadă de 15 de zile, respectiv de la data de 12 noiembrie 2016, pînă la data de 26 noiembrie 2016, inclusiv”, după cum se arată în încheierea de şedinţă a instanţei piteştene, din 12 noiembrie.

Judecarea cauzei a fost amânată pentru prezentarea, de către procuror, a mandatului european de arestare în original, însoţit de traducerea în limba română. Încheierea a fost comunicată Centrului de Cooperare Internaţională din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi Direcţiei de Drept Internaţional şi Tratate - Serviciul Cooperare Judiciară în Materie Penală din cadrul Ministerului Justiţiei.

Bărbatul urmează să fie extrădat în Germania, acolo unde va trebui să răspundă în faţa legilor germane pentru constituire de grup infracţional organizat, înşelăciune, fals privind identitatea, falsificare de documente şi fraudă informatică.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite