Triajul epidemiologic se va face mai mult în teorie în şcolile din Argeş. Cauza: o lipsă acută de medici şcolari

0
Publicat:
Ultima actualizare:
60.000 de elevi se reîntorc la şcoală în Argeş din 8 februarie FOTO: Denis Grigorescu
60.000 de elevi se reîntorc la şcoală în Argeş din 8 februarie FOTO: Denis Grigorescu

Deşi are una dintre cele mai scăzute rate de incidenţă din ţară (0,64 pe 4 februarie) privind infectările cu SARS-CoV-2, Argeşul se confruntă cu o problemă delicată la reînceperea şcolilor. Trebuie realizat triajul epidemiologic al elevilor, iar în judeţ sunt doar 27 de medici şcolari.

Dintre cei 27 de medici şcolari, 14 sunt la Piteşti, câte trei la Câmpulung, Curtea de Argeş şi Mioveni, doi la Topoloveni şi câte unul la Ştefăneşti şi Costeşti, conform datelor furnizate de către DSP Argeş. Şi asta în condiţiile în care în judeţ sunt 500 de unităţi de învăţământ şi aproape 60.000 de elevi.

Liliana Murguleţ, inspector şcolar general al IŞJ Argeş spune că această problemă este una ce trenează de mai multe luni: „Problema lipsei acute de personal medical în şcolile din Argeş este una mai veche. Am făcut încă de la începutul anului şcolar adrese repetate către autorităţile locale pentru soluţionarea acestei probleme, însă nu am primit vreun răspuns”.

Inspectorul şcolar general Liliana Murguleţ ne-a precizat soluţiile ce vor fi adoptate pentru realizarea triajului în şcolile din Argeş începând cu data 8 februarie. 

„Triajul epidemiologic va fi unul observaţional. În unităţile de învăţământ unde este personal medical, se va face o evaluare a stării de sănătate a elevilor, însă nu în sensul efectuării unui triaj elev cu elev, pentru că acest lucru ar duce la întârzierea accesului în şcoală. În şcolile unde nu este personal medical, triajul va fi realizat fie de profesorul din învăţământul primar, fie de către profesorul care intră la oră. Orice cadru didactic, în cazul în care sesizează ceva la vreun elev din clasă, poate contacta imediat responsabilul de măsuri de prevenţie anti-COVID-19 din instituţia de învăţământ în cauză”, precizează Liliana Murguleţ. 

Vă mai recomandăm şi:

EXCLUSIV. Avertismentul unui expert în încălzirea globală: „Posibil ca sudul României să devină zonă aridă“ 

Fata care pictează mobilier în stil săsesc. Lucrările Dariei Muntean sunt expuse la Muzeul Astra din Sibiu

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite