Topul celor mai longevive actriţe de la Hollywood

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un top al celor mai longevive actriţe de la Hollywood în viaţă, celebra Olivia de Havilland este pe primul loc. Aflaţi din materialul următor care sunt cele mai longevive actriţe încă în viaţă.

Ultima divă a vremurilor de aur din Cetatea Filmului, actriţa Olivia de Havilland, a împlinit 102 ani pe 1 iulie. A jucat în zeci de filme importante, însă cel care a consacrat-o şi care i-a înscris numele în lista monştrilor sacri ai Hollywood-ului este fără îndoială rolul lui Melanie din celebrul Pe aripile vântului. În anul 1939, Olivia de Havilland era aplaudată, la premiera faimoasei ecranizări a romanului lui Margaret Mitchell, de nu mai puţin de 300.000 de oameni, record greu de egalat.

Olivia de Havilland a rămas în istoria Hollywoodului nu doar pentru cele două Premii Oscar primite în 1947 şi în 1950, ci şi ca protagonista a unei celebre rivalităţi cu sora ei, Joan Fontaine.

Născută în 1917, Marsha Hunt este pe locul al doilea în topul celor mai longevive actriţe în viaţă de la Hollywood. Cariera sa s-a întins pe o durată de 73 de ani, unul dintre cele mai cunoscute filme în care a jucat fiind Born to the West (1937), în care l-a avut ca partener pe John Wayne.

Diana Serra Cary, cunoscută cu numele de vedetă Baby Peggy, va împlini pe 29 octombrie 100 de ani. Ea este ultima vedetă în viaţă din epoca filmului mut şi a fost unul dintre cei trei-copii vedetă de la Hollywood din vremea filmului mut, alături de Jackie Coogan şi Baby Marie. În 1924 avea un salariu de 1,5 milioane de dolari pe an, însă după câţiva ani a sărăcit.

Născută pe 17 ianuarie 1922, Betty White a primit în 1955 titlul onorific de primar al Hollywoodului. Pe parcursul unei cariere întinse pe durata a peste 75 de ani, Betty White a fost recompensată cu opt premii Emmy şi are şi o stea pe celebra Walk of Fame.

Doris Day este o altă actriţă foarte longevivă. S-a născut în 1922 şi a făcut carieră la Hollywood atâty ca actriţă, cât şi în calitate de cântăreaţă. A jucat alături de actori celebri precum Clark Gable, Cary Grant sau David Niven, iar între 1947 şi 1967 a înregistrat nu mai puţin de 650 de cântece. Printre numeroasele distincţii, a primit un Grammy pentru întreaga carieră, iar în 1960 a fost nominalizată la Premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite