Olivia de Havilland dă în judecată  producătorii unui serial în care Catherine Zeta-Jones a portretizat-o drept „o bârfitoare vulgară“ FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actriţa Olivia de Havilland, în vârstă de 101 ani, una dintre actriţele Epocii de Aur a Hollywoodului, cunoscută din celebrul film „Pe aripile vântului“, îi dă în judecată pe producătorii unui film, fiind nemulţumită de maniera în care a fost portretizată de Catherine Zeta-Jones.

Olivia de Havilland este una dintre ultimele supravieţuitoare ale Epocii de Aur a Hollywoodului. A devenit celebră datorită rolului lui Melanie Hamilton din ecranizarea romanului „Pe aripile vântului“ şi a câştigat două premii Oscar pentru Cea mai bună actriţă, în 1947 şi 1950. 

În vârstă de 101 ani, Olivia de Havilland este nemulţumită de modul în care a fost portretizată de actriţa Catherine Zeta-Jones (48 de ani) în serialul „Feud: Bette and Joan“, difuzat de BBC2. Din această cauză, marea actriţă i-a dat în judecată pe producătorii serialului. Olivia de Havilland se plânge că este portretizată ca fiind „o vulgară bârfitoare“, scrie Daily Mail. 

Olivia de Havilland, laureată cu două premii Oscar, a avut numeroase conflicte în perioada sa de glorie cu propria sa soră mai mică, actriţa Joan Fontaine, ceea ce a dus la cea mai cunoscută rivalitate hollywoodiană între surori. 

image

Olivia de Havilland în filmul „Pe aripile vântului“ FOTO Hepta 

„Când am aflat că personajul Olivia de Havilland a numit-o pe sora mea «o nenorocită» şi bârfeşte relaţia personală şi privată a actriţei Bette Davis şi Joan Crawford’s, am fost profund ofensată“, a declarat actriţa pentru The New York Times. 

Mai mult, actriţa spune că producătorii nu i-au cerut niciodată voie să-i folosească numele şi identitatea în serialul care prezintă de fapt rivalitatea care a existat între actriţele Epocii de Aur a Hollywoodului Bette Davis şi Joan Crawford. 

image

Catherine Zeta-Jones în rolul Oliviei de Havilland FOTO BBC

Olivia de Havilland mărturiseşte, în plus, că nu poate accepta să fie prezentată în mod fals drept o ipocrită, care are o imagine de doamnă în public, iar în realitate e o bârfitoare. A enervat-o cel mai mult o scenă în care personajul ei spune că Hollywoodului i-a plăcut scandalul dintre Davis şi Crawford, afirmaţie pe care nu a făcut-o absolut niciodată, iar serialul îi pune în pericol reputaţia pe care şi-a construit-o, de-a lungul timpului, ca fiind o persoană „onestă, integră şi manierată“. 

Criticii se tem că, în caz că Olivia de Havilland va avea câştig de cauză în instanţă, oprirea filmului ar fi un precedent periculos care ar însemna că nu vor mai putea fi prezentate persoane vii în film fără consimţământul lor. 

image

Olivia de Havilland în anul 1958 FOTO Guliver/Getty Images

Actriţa Olivia de Havilland, care a interpretat în filmul „Pe aripile vântului/ Gone with the wind“, rolul Melanie Hamilton, s-a născut pe 1 iulie 1916 la Tokyo. Sora ei mai mică, Joan Fontaine, a murit în 2013, la 96 de ani. 

Olivia Mary de Havilland a câştigat premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă în 1947 şi 1950. S-a născut în Japonia într-o familie britanică, iar din 1941 este cetăţean al Statelor Unite ale Americii. Olivia de Havilland trăieşte astăzi la Paris, din 1953.

Alături de alte două legende ale Hollywood-ului, Kirk Douglas, născut şi el în 1916, şi Zsa Zsa Gabor, născută în 1917, Olivia de Havilland este cel mai longeviv star. În cariera sa a adunat două statuete şi trei nominalizări Oscar, a lucrat cu producători celebri precum  David O. Selznick, cu regizori inspiraţi ca Michael Curtiz, Anatole Litvak şi cu staruri precum Errol Flynn.

Olivia de Havilland declara anul trecut pentru Entertainment Weekly că a văzut „Pe aripile vântului“ de 30 de ori şi „de fiecare dată, îmi aduce bucurie“. „Din fericire, nu mă face melancolică“, a spus ea despre colegii săi care nu mai trăiesc. „Când îi văd cum vibrează pe ecran, că am experimentat o astfel de reuniune cu ei, mă bucură“.

În acelaşi articol, Olivia de Havilland s-a arătat încântat de ideea de a ajunge la venerabila vârstă. „Vă imaginaţi asta? Ce realizare!“, a spus actriţa.

În 2008, Olivia de Havilland a fost distinsă cu „US National Medal for the Arts“ din partea preşedintelui George W. Bush.

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite