Tineri şi neliniştiţi, în şcolile din Argeş. Scandalurile şi ameninţările teroriste care au speriat judeţul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Traficul şi consumul de droguri, bătăile, ameninţările cu bombă şi scandalurile sexuale n-au ocolit nici şcoala argeşeană. Serviciul 112 şi IJP Argeş au deja experienţe impresionante cu elevii din judeţ.

Cel mai recent caz, care a pus pe jar Poliţia şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş s-a petrecut în februarie, la Liceul Astra din Piteşti, de unde, un adolescent în vârstă de 17 ani, care a “încercat” câteva fumuri de marijuana, a ajuns la spital cu ameţeli şi tahicardie. Elevul a sunat singur la 112, când a simţit că nu se mai poate ţine pe picioare şi le-a mărturisit anchetatorilor că s-a lăsat convins să încerce drogul, după ce un coleg l-a încurajat să tragă câteva fumuri dintr-o ţigară cu marijuana.

Cine şi cum a procurat drogurile, rămâne de aflat. Deocamdată, rezultatele anchetei desfăşurate de IJP Argeş n-au fost făcute publice. 

Micii terorişti de la Şcoala Ion Pillat

În ianuarie, anul curent, autorităţile din Argeş au fost puse pe jar în urma înregistrării unei ameninţări cu bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice. Doi elevi de clasa a patra au trimis în joacă un e-mail revendicativ de pe un calculator din laboratorul de informatică al Şcolii Ion Pillat. Puştii cereau eliberarea din arest a primarului municipiului Piteşti, Tudor Pendiuc, precum şi a omului de afaceri Cornel Penescu, ameninţând că, în caz contrar, vor detona o bombă la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice din Piteşti.   

Anchetatorii au cerut sprijinul structurilor specializate din SUA

Joaca de-a teroriştii a fost tratată însă ca o ameninţare reală şi a angrenat în ancheta antiteroristă mai multe structuri. S-a apelat inclusiv la sprijinul structurilor specializate din Statele Unite pentru a localiza calculatorul de pe care a fost trimis e-mailul.

Doi băieţi au fost surprinşi făcând sex lângă şcoală

O altă ispravă, despre care încă se mai vorbeşte, s-a petrecut în urmă cu doi, când doi elevi minori de la o şcoală din comuna Băbana au încercat să pună în practică scene de pe Internet. Băieţii, de 13 ani şi, respectiv, 14 ani au fost văzuţi de colegii de clasă întreţinând relaţii sexuale pe malul unei ape, în apropierea şcolii.

Trimişi la psiholog, băieţii au declarat că au văzut scenele de sex într-un filmuleţ de pe Youtube, şi s-au hotărât să le pună în practică. 

Scandalul a fost amplificat şi de faptul că mama băiatului de 13 ani l-a acuzat de viol pe cel de 14 ani.

Preot acuzat că a abuzat sexual două eleve

În toamna lui 2009, preotul aflat la conducerea unui centru de evaluare şi primire în regim de urgenţă a minorelor agresate şi abuzate fizic şi psihic, din subordinea DGASPC Argeş, a fost acuzat de două eleve asistate că le-ar fi abuzat. Fetele aveau, atunci, 14 ani şi l-au reclamat pe preot la Poliţie, unde au povestit că au întreţinut raporturi sexuale orale cu preotul şi câţiva prieteni ai acestuia, la domiciliul acestuia şi în timpul unor excursii la munte. Probele n-au fost însă concludente pentru anchetatori iar în cazul preotului s-a decis neînceperea urmăririi penale.  

Şi nelipsitele bătăi....

În martie, anul trecut, şase elevi de la Grupul Şcolar Auto din Curtea de Argeş s-au bătut cu pumnii, picioarele şi scaunele, în urma unor dispute apărute între ei pe reţelele de socializare. Scenele au fost surprinse pe camerele de supraveghere de pe holul liceului. În urma altercaţiilor, trei elevi au fost răniţi şi duşi cu  Ambulanţa la spital. Unul dintre băieţi s-a ales cu traumatism cranio cerebral şi a fost internat. 

Piteşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite