Tânăr traficant de droguri dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor, student din închisoare la Facultatea de Psihologie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr din Piteşti care era narcoman şi făcea trafic de droguri aduse din Olanda şi Anglia, aflat în penitenciar din 2017, va face Facultatea de Psihologie din spatele gratiilor. Mihnea Untaru, condamnat la şapte ani şi jumătate de închisoare, a fost dat de tatăl său pe mâna poliţiştilor.

În primăvara lui 2017, tatăl lui Mihnea Untaru, un profesor eminent din Piteşti, a găsit în cutia poştală trei plicuri cu droguri şi a sesizat BCCO Piteşti. În toamna lui 2017, tânărul a fost condamnat de Tribunalul Argeş la şapte ani şi jumătate pentru trafic internaţional de droguri de mare risc, sentinţa fiind definitivă. La scurt timp după arestare, Mihnea Untaru a mai primit o veste dură: tatăl său s-a stins din viaţă.

Aflat în arest din mai 2017, Mihnea Untaru a luat în septembrie 2018 sesiunea de toamnă a bacalaureatului, iar în această vară s-a decis să se înscrie la facultate. Mihnea va urma la distanţă, din închisoare, cursurile Facultăţii de Psihologie de la Universitatea din Craiova. Mihnea Untaru s-a înscris deja la facultate nceputul lunii iulie.
Mutat în primăvara lui 2018 de la Penitenciarul Colibaşi la cel din Craiova, Mihnea a dat bacalaureatul în toamna trecută la Colegiul Naţional Elena Cuza, din Craiova. Mihnea Untaru a luat bacalaureatul cu media 6,5, clasându-se pe locul 184 din 1.328 de candidaţi din Dolj. Performanţa lui este cu atât mai meritorie cu cât la psihologie a luat nota 8,4 - una dintre cele mai mari din Dolj - iar dintre cei 1.328 candidaţi înscrişi doar 403, adică doar o treime, au luat examenul.

Surse apropiate familiei Untaru ne-au declarat că Mihnea are un comportament ireproşabil în închisoare şi că citeşte foarte multe cărţi, în special de psihologie. Datorită comportamentului său foarte bun, Mihnea Untaru va intra, cel mai probabil, în comisia de liberări condiţionate în 2021, după ce va fi ispăşit aproape patru ani de închisoare.

În vara lui 2017, Mihnea Untaru a fost agresat de mai multe ori de către colegii de celulă de la Penitenciarul Colibaşi. Iar în urma reclamaţiilor făcute la conducerea închisorii, Mihnea a fost mutat în altă celulă.

Mihnea Untaru a fost prins după ce, în lunile aprilie şi mai 2017, au fost interceptate 2 colete de la Poşta Română, ambele având ca destinatar pe un anume D.R.I., având conturi de expediere Marea Britanie şi Olanda. Prin ordonanţă au fost substituite drogurile cu talaş - 5 grame, iar 6 grame cu zahăr tos. După substituirea drogurilor, investigatorul sub acoperire împreună cu colaboratorul C.A. au livrat cele două plicuri cu droguri substituite la domiciliul lui Untaru din Negru Vodă, iar acestea au fost identificate cu prilejul percheziţiei din mai 2017.

Drogurile comandate peste hotare erau plătite cu bitcoin. După cum precizează procurorii DIICOT, ”Mihnea Untaru comanda în în mod repetet de pe reţeaua de internet Thor Darknet droguri de mare risc, în special LSD, ecstasy şi cocaină. Acesta îşi oferă serviciile şi altor tineri din Piteşti pentru a le plasa comenzi, dirijându-i să îi alimenteze contul de bitcoin la un aparat ZebraPay. După aceasta, Untaru Mihnea plasează comenzile de regulă pe numele său, iar acestea ajung în ţară prin Poşta Română. Drogurile sunt împărţite de către cei care le plătesc, Untaru Mihnea oferindu-le posibilitatea să le vândă, având legături în mediile consumatorilor de droguri din Bucureşti”.

„Dacă-l tai cu paracetamol, faci lejer 2-3 guri“

În rechizitoriul întocmit de către procurorii DIICOT Piteşti sunt numeroase interceptări ale dialogurilor pe care Mihnea Untaru le avea pe internet cu mai mulţi utilizatori şi clienţi din Piteşti, interceptări realizate în principal în luna aprilie a.c.

Iată mai jos fragmente dintr-o astfel de convorbire, purtată cu utilizatorul Dragan47 în aprilie a.c., cu doar câteva săptămâni înainte ca Mihnea Untaru să fie reţinut. O discuţie în care tânărul îi spune unui prieten să amestece drogurile cu paracetamol pentru a obţine mai multe doze.

Mihnea: Nu îşi dau decât 0,5 că vreau şi eu să trag. Şi gen ţi-l dau cu 180. Îl tai şi tu cu paracetamol şi faci un g.

Dragan47: De 3 jumate îmi dai 2 g-uri.

Mihnea: Eu pe un g dau 320.

Dragan47: Păi şi din g-ul ăla îmi dai 0,7 măcar?

Mihnea: Dap. Dacă-l tai cu paracetamol faci lejer 2-3 guri, că e din laborator, de 92%. Nici nu îl desfac fără tine.

Dintr-o altă interceptare a procurorilor DIICOT reiese faptul că se cumpărau droguri şi pentru majoratul unui licean.

Dragan47: Păi şi la ce plm zici că ai doar cox (n.red.-mefedronă, un drog foarte puternic) dacă nu dai

Mihnea: Păi voiam să îşi dau da mi-am luat paranoia. Dacă vrei tragi cu mine şi îmi dai 150 lei şi tragi un g cu mine.

Dragan47: Eu nu trag asa ceva e pt majoratu lui Mita.

Mihnea: Pai oricum nu ajunge pana atunci. Aia ajunge luni, ca e in Amsterdam, acum ma uit la gps la ea.

Dragan47: Pana luni, c***e?

Mihnea: Dap. Vine din Anglia. Abia acum a ajuns sa faca escala la Amsterdam.

„De 3 milioane, îţi faci 20-30 de porţii lejer“

După ce Mihnea Untaru a fost reţinut de procurori, mai mulţi tineri cărora acesta le vânduse droguri au fost audiaţi la DIICOT. Cea mai concludentă mărturie este cea a lui Alexandru Ciolponea, cel care în 2015 îi vânduse 2 plicuri cu etnobotanice lui Mihnea Untaru şi care ulterior a început să comande el droguri chiar de la fostul client: ”Mihnea Untaru mi-a propus în decembrie 2016 să îmi comande nişte pastile, spunându-mi că cele care au efect mai puţin puternic costă 50 de lei, iar cele mai tare 70 lei. În aceeaşi discuţie mi-a zis că poate să comande şi prafuri, respectiv meferdonă, la suma de 150 lei/gram... Pe măsura trecerii timpului, Untaru Mihnea ajunsese să-mi scadă preţul la pastile la 30 lei, respectiv 50 lei, iar la meferdonă la 120 lei/gram. Ştiam că mefedrona venea în plicuri sigilate de 5 grame şi vidate. S-a întâmplat ca o dată să văd un astfel de plic. Acesta m-a rugat să-i dau o forfecuţă să desfacă plicul şi ”să tragă” drogurile la mine în cameră, lucru cu care n-am fost de acord. După ce am refuzat, acesta a stat 4 ore în faţa uşii mele şi s-a drogat. Tot de la Mihnea Untaru ştiu că acesta plătea drogurile comandate în monedă bitcoin şi că livrarea era extrem de rapidă, în doar 48 de ore”.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite