Drum expres cu finanţare europeană pentru legătura dintre Autostrada Bucureşti-Piteşti şi Uzina Dacia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De aproape două luni a început elaborarea studiului de fezabilitate pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, ce va face practic legătura dintre autostrada Bucureşti-Piteşti şi uzina Dacia.

Viitorul drum va fi unul extrem de important pentru industria auto, având în vedere că va asigura o legătură foarte rapidă între Capitală şi platforma industrială de la Mioveni, unde în afară de uzina Dacia sunt zeci de firme producătoare de componente auto şi zeci de mii de angajaţi. Drumul expres Piteşti-Mioveni va fi o prelungire a Autostrăzii A1 şi va avea o lungime de aproximativ 20 kilometri. Lucrările ar urma să înceapă în toamna anului 2022.

„Pe 29 octombrie a.c. a fost semnat contractul de elaborare studiu de fezabilitate si proiect tehnic de execuţie pentru viitorul drum expres Piteşti-Mioveni cu firma Search Corporation, durata contractului este de 18 luni, dintre acestea 9 luni fiind alocate pentru realizarea studiului de fezabilitate”, ne-au declarat reprezentanţi ai CNAIR.

Valoarea totală a proiectului este de 222,7 milioane lei fără TVA, din care elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic de execuţie este in valoare de 2.681.422,89 lei fără TVA. 85% din sumă este finanţată de către Uniunea Europeană.

„Viitorul drum expres Piteşti-Mioveni, ce va fi o prelungirea a Autostrăzii A1, este unul extrem de important pentru industria auto românească. Este un proiect de infrastructură esenţial. S-au pierdut multe proiecte în industria auto în ultimii ani din cauza lipsei infrastructurii din ţara noastră”, precizează Adrian Sandu, secretarul general al ACAROM (Asociaţia Constructorilor de Automobile din România).

Vă mai recomandăm şi:

Toate modelele Dacia vor avea din 2022 şi versiuni hibrid

EXCLUSIV Ce despăgubiri plăteşte statul pentru exproprierile de pe tronsonul 5 al Autostrăzii Sibiu-Piteşti VIDEO

PiteştiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite