Remedii naturiste din hamei, plantă anafrodisiacă. Ajută la calmarea hiperexcitabilităţii nervoase şi sexuale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Hamei Foto: ukrbin.com
Hamei Foto: ukrbin.com

Hameiul (Humulus lupulus), o plantă din familia Cannabaceae, pe care cei mai mulţi o asociază  doar cu berea, al cărei ingredient de bază este, are utilizări multiple în obţinerea unor preparate terapeutice diverse. Planta este considerantă una anafrodisiacă.

Anxietatea şi complicaţiile sale, reumatismul, bolile renale, tulburările declanşate de menopauză, tulburările de dinamică sexuală, tulburările specifice pubertăţii, inclusiv hiperexcitabilitatea nervoasă şi cea sexuală pot fi ameliorate, potrivit fitoterapeuţilor, cu produse din hamei.

Preparatele fitoterapeutice sunt simplu de obţinut şi acasă, mai ales că planta este uşor de găsit -  creşte spontan în garduri vii, tufişuri şi păduri, atât la  câmpie, cât şi în zonele deluroase. 

Cel mai simplu de preparat este infuzia, obţinută dintr-o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită, lăsată timp de 10 minute într-o cană de apă fierbinte. 

Licoarea obţinută stimulează activitatea rinichilor si previne formarea calculilor şi recidivele infecţiilor renale (o cană sau chiar două cani pe zi, în cure de zece zile), dar şi insomnia, asigurând un somn odihnitor (dacă se administrează înainte de culcare o cană cu ceai cald, îndulcit cu miere).

Dintre preparatele recomandate în celelalte tulburări merită amintite pulberea şi derivatele ei.

Pentru prepararea pulberii, este nevoie doar de flori de hamei uscate şi de o râşniţă. După o mărunţire foarte fină, produsul se pune la păstrat în recipiente închise ermetic şi se depozitează în locuri ferite de lumina soarelui. Poate fi păstrat timp de 14 zile, nu mai mult.

“Pulberea este utilă pentru tratarea anxietăţii (atacuri de panică, fobii), tulburărilor de somn, stărilor de iritabilitate psihică şi de hiperexcitabilitate nervoasă care apar pe fond de stres, dacă se administrează câte o linguriţă rasă de pulbere de hamei, de trei ori pe zi, pe stomacul gol, în cure de o lună, la indicaţia medicului", precizează, pentru "Adevărul", Elena Badea, administratorul site-ului infuziedesanatate.ro.

Ameliorează tendinţa de masturbare la adolescenţi 

Hameiul este considerant un anafrodisiac, având efect sedativ asupra sistemului nervos şi de calmare a excitatiilor sexuale Din pulberea de hamei se obţine şi o tinctură, cu indicaţii în hiperexcitabilitate sexuală, atât la bărbaţi, cât şi la femei. 

Licoarea este, de asemenea, uşor de preparat, dar necesită ceva mai multă răbdare.

Într-un borcan se pun 10 linguri de pulbere, peste care se toarnă 250 ml de alcool alimentar de 50 de grade. Se închide ermetic şi se lasă la macerat vreme de două săptâmâni, într-un loc călduros, după care se filtrează prin tifon, iar tinctura rezultată se pune în sticluţe mici, închise la culoare.
 

“Se administrează câte una-două linguriţe de trei ori pe zi. Curele sunt de o lună (şi o jumătate de lună, pauză). În cazul bărbaţilor, tinctura este folosită cu succes şi contra poluţiilor nocturne frecvente, pentru ameliorarea tendinţei de masturbare, la adolescenţi, în general, dar şi contra ejaculării precoce”, mai precizează specialistul.

Remediul se foloseşte cu acordul unui medic.

Tot din pulbere de hamei se obţine şi un ulei terapeutic şi cosmetic. Prepararea se face astfel: într-un borcan mare se pun 10 linguri de pulbere de hamei, peste care se toarnă 750 ml de ulei de floarea-soarelui sau de măsline. Amestecul se lasă la macerat vreme de două săptămâni, după care se filtrează, iar preparatul rezultat se pune într-o sticlă închisă la culoare. Este eficient, pentru întreţinerea şi înfrumuseţarea pielii, mai ales în condiţii de frig, dar şi contra durerilor de cap (se foloseşte exclusiv extern, prin masajul zonelor respective).

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Tânăr accidentat grav şi bolnav de COVID-19, cu aproape zero şanse de supravieţuire, salvat de la moarte

Poliţist lovit intenţionat de o maşină condusă de o tânără de 18 ani, în timp ce încerca să aplaneze un scandal

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite